Prestato en vcita lanceren bedrijfsbeheer app

Redactie Baaz

De veelbelovende start-up genaamd Prestato en het Amerikaanse techbedrijf vcita lanceren bedrijfsbeheer app geschikt voor MKB'ers en kleine bedrijven. Een innovatieve oplossing waarmee zelfs de meest drukke zelfstandig ondernemers een complete managementoplossing in huis halen.

Het doel van de applicatie is om kleinschalige bedrijven te helpen en ondersteunen bij het uitvoeren van onder anderen; afsprakenbeheer, debiteurenprocessen en communicatie met klanten. In samenwerking met het techbedrijf vcita is Prestato tot stand gekomen.
Het technische aspect van de app Prestato waaronder de API's en ontwikkelaarstools, is van een Amerikaans bedrijf genaamd vcita afkomstig. Het bedrijf vcita is een managementplatform voor kleine bedrijven en start-ups, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Seattle.

Innovatieve bedrijfsbeheer app voor kleine bedrijven en ondernemers

Sinds kort is er een veelbelovende bedrijfsbeheer app onder de naam Prestato op de markt gebracht. Deze applicatie voorziet de kleinere bedrijven in Nederland een complete managementoplossing. Dit omvat vrijwel alle bedrijfsprocessen die kleine bedrijven en ondernemers nodig hebben om hun bedrijf volledig digitaal zelf te beheren.

Daarnaast biedt het bedrijf achter Prestato Nederlandse ondernemers de mogelijkheid om in de toekomst op te schalen, waardoor deze bijvoorbeeld ook het stijgende aantal klanten kunnen bedienen. Naast belangrijke aspecten zoals; een portaal voor klantcommunicatie en een volledig CRM, beschikt de nieuwe app over de optie om klanten online een afspraak in te laten plannen.

Dit geeft kleine bedrijven de mogelijkheid om het overzicht beter te bewaren. Toekomstige klanten kunnen via de nieuwe app namelijk een stuk makkelijker en sneller een afspraak inplannen. Zo creëren kleine bedrijven voor elke klant een geslaagde merkbeleving, waardoor een stevige fundering voor langdurige klantrelaties kan ontstaan.

Prestato is trouwens een vernieuwde versie van de reeds bestaande applicatie genaamd OIIO. Dit is de voorganger van Prestato die sinds 2019 zelfstandig ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven in Nederland helpt om hun klantrelaties te onderhouden en te verbeteren.

De software biedt inmiddels aan ruim 2000 kleine bedrijven ondersteuning op het gebied van onder anderen;

  • Bedrijfsadvies
  • Financiën
  • Onroerende goed

Prestato is momenteel verkrijgbaar als één volledig pakket tegen een betaalbare prijs.

Bedrijfsbeheer app verbetert meerdere bedrijfsprocessen

De mogelijkheden van Prestato lijken eindeloos. Zo biedt de applicatie namelijk genoeg andere opties waarmee zelfstandig ondernemers hun huidige bedrijfsprocessen binnen no-time kunnen te verbeteren.
Kleine bedrijven die gebruik maken van Prestato die kunnen binnen de applicatie diverse bedrijfsprocessen beheren en verbeteren waaronder bijvoorbeeld; digitale betalingen, facturen, bonnen, e-mailnieuwsbrieven, sms-berichten en aangepaste promoties.

Aanvullend beschikt de bedrijfsbeheer-app voor MKB's en zelfstandig ondernemers over mogelijkheden om lokale SEO-promotie en tools voor digitaal reputatiebeheer. Volgens de productmanager van Prestato genaamd Patrick Bongaerts is hiermee een nieuwe, innovatieve en slimme app voor bedrijfsbeheer op de markt gebracht.

Wanneer ondernemers gebruik maken van de app, dan leidt dit doorgaans tot hogere inkomsten, betere cashflow, verbeterde online aanwezigheid en een perfecte klantbetrokkenheid. De ‘Payment Engine’ zorgt bijvoorbeeld ervoor dat zelfstandig ondernemers meer controle hebben over de nog te ontvangen betalingen.

Bovendien zorgt de functie genaamd ‘Listing Management’ ervoor dat kleine bedrijven ook lokaal veel beter gevonden worden door hun doelgroep. Dit gebeurd vanzelfsprekend zonder dat de applicatie hiervoor extra marketingkosten in rekening brengt.

De nieuwe applicatie biedt verder ook hulp en ondersteuning aan MKB’ers, die bijvoorbeeld enorme schade van de Covid-19-pandemie hebben opgelopen en deze zo snel mogelijk willen herstellen. Allebei de techbedrijven zijn bovendien ontzettend trots om de capaciteiten van Prestato met die van Uberall te combineren.

Meerwaarde voor kleine bedrijven

Dankzij de samenwerking tussen vcita en Prestato is voor de twee techbedrijven een gelegenheid ontstaan om en meerwaarde te bieden aan de klantenbestanden van kleine bedrijven in Nederland.
Daarnaast vormt Prestato allerlei  mogelijkheden om een wereldwijd ecosysteem voor deze kleinschalige ondernemingen te creëren. Hiermee bieden zij zelfstandig ondernemers een nieuwe, uitgebreide applicatie voor het beheren van hun bedrijfsprocessen.
Prestato levert ook professioneel bedrijfsbeheer aan kleine bedrijven, die bijvoorbeeld na de Covid-19-pandemie de bedrijfsschade zo snel mogelijk willen herstellen. Dankzij de pandemie is de digitale transformatie voor kleine en grote bedrijven in een stroomversnelling gebracht.
De consument verwacht tegenwoordig contactloze betalingen voor diensten en producten. Dit geldt ook voor directe digitale communicatie en selfservice. Daarnaast zijn services zoals een online afsprakenplanning en digitale bonnen zeker niet uitgesloten.
Prestato biedt kleine bedrijven allerlei opties, om in de toekomst aan deze nieuwe klantverwachtingen te voldoen. Zo wordt het voor de meeste zelfstandig ondernemers mogelijk gemaakt, om op eigen houtje een digitaal bedrijf op te zetten en te beheren. 

Samenwerking tussen twee techbedrijven voor MKB’ers

vcita is een Amerikaans bedrijf dat MKB'ers en zelfstandig ondernemers helpt om een succesvol bedrijf op te bouwen en te beheren. Bovendien ondersteunt vcita allerlei kleine bedrijven om hun service en diensten ook in de digitale wereld aan te bieden.De cloudgebaseerde oplossingen van vcita helpen ondernemers en kleine teams om hun gehele bedrijf van A tot Z te beheren. Dankzij de producten van vcita worden tijdrovende taken zoals planning, inning van betalingen en marketingcampagnes eenvoudig omgezet in simpele handelingen waarbij slechts één klik, vanuit één app voldoende is.
Het bedrijf Prestato heette eerder OIIO en heeft het tot hun missie gemaakt om zelfstandig ondernemers, kleine en middelgrote bedrijven te helpen en ondersteunen bij het optimaliseren van de klantbeleving.
Wanneer kleine bedrijven de perfecte klantbeleving aan hun klanten kunnen bieden, biedt dit volgens Prestato een ideale mogelijkheid om het bedrijf verder te laten groeien. Door middel van een multifunctioneel platform biedt Prestato professionele bedrijfsbeheer ondersteuning voor zelfstandig ondernemers die van plan zijn om in deze digitale wereld succesvol te worden.

Dankzij Prestato wordt het voor zelfstandig ondernemers een stuk simpeler gemaakt om hun huidige bedrijfsprocessen te beheren. Zo kunnen kleine bedrijven hun klantbestanden, afspraken, betalingen, marketing en online aanwezigheid een stuk efficiënter beheren.

 

Foto door Andrea Piacquadio 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie