Praxis maakt verduurzamen van je huis makkelijker met slimme app

Praxis maakt verduurzamen van je huis makkelijker met slimme app

Redactie Baaz

Vanaf deze week maakt Praxis het voor klanten nog makkelijker om hun huis te verduurzamen. Aan de gratis Praxis Plus app is namelijk een nieuwe feature toegevoegd: de Duurzaamheidscheck. Met slechts één foto van een ruimte in huis, ontvangen klanten tips over hoe ze de desbetreffende ruimte kunnen verduurzamen. Met behulp van een kluschecklist en bijbehorende stappenplannen en instructievideo’s kunnen de Makers gelijk aan de slag.  

Vorig jaar zag Praxis dat een grote groep Nederlanders aan de slag ging met het verduurzamen van hun huis vanwege de hoge energieprijzen. Uit onderzoek van de Rijksoverheid blijkt echter dat veel mensen niet weten wat ze nu verder nog kunnen doen om hun huis te verduurzamen. Het is voor hen niet duidelijk wat de mogelijke verduurzamingsklussen zijn en hoe deze het beste aangepakt kunnen worden. Hoewel er verschillende scans en programma’s zijn om dit inzichtelijk te maken, zijn deze vaak ingewikkeld. Zo moet er specifieke informatie ingevuld worden als jaartal woning, gas- en stroomverbruik.

Om dit proces makkelijker en laagdrempeliger te maken introduceert Praxis de Duurzaamheidscheck. Klanten krijgen via de gratis Praxis Plus app met één foto van een ruimte in hun huis persoonlijk verduurzamingsadvies. Met behulp van beeldherkenningstechniek en vier simpele vragen, zoals woningtype en klusgrootte, brengt Praxis de verduurzamingsklussen in beeld. Zo krijgt de klant inzicht in welke verduurzamingsklussen er mogelijk zijn in zijn/haar situatie en welke besparing dit oplevert, in de vorm van een kluschecklist. In deze kluschecklist vindt de klant gelijk bijbehorende hulpcontent zoals stappenplannen en instructievideo’s, en kunnen de benodigde artikelen direct worden besteld. Tevens kunnen klanten de klussen die op de kluschecklist staan opslaan voor later en delen met bijvoorbeeld hun huisgenoten of partner. Zo maakt Praxis het nog makkelijker voor de klant om aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun huis.

Duurzaamheidscheck in de Praxis Plus app

Miranda Smit, Marketing Director Praxis: “Met de toevoeging van geavanceerde beeldherkennings- en AI-technieken zetten we weer een grote stap richting ons doel om het de Maker zo makkelijk mogelijk te maken. De Duurzaamheidscheck is een belangrijke toevoeging aan de app op het gebied van energiezuinig en duurzaam wonen. We begrijpen dat onze klanten op zoek zijn naar gemakkelijke manieren om groenere keuzes te maken, en met deze innovatieve functie geven we hun de handvaten om hiermee aan de slag te gaan. Ons doel is om iedereen te laten zien dat duurzaam wonen makkelijker is dan gedacht.”

Bekijk hier een filmpje met de uitleg

De Duurzaamheidscheck is gemaakt in samenwerking met partners Alfred InternationalWeAreBrain en Cognizant.

 

Ook interessant

Lees hier: 2N introduceert 2N® CLIP antwoordunit

Lees hier: Vertiv introduceert energie-efficiënte en schaalbare UPS voor edge- en middelgrote toepassingen

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie