Porsche Taycan 4S vergroot elektrische range

Porsche Taycan 4S vergroot elektrische range

Redactie Baaz

Porsche komt na de Taycan Turbo en Turbo S met de derde uitvoering van de elektrische sportsedan: de Taycan 4S. Geleverd met de standaard Performance Battery met een capaciteit van 79,2 kWh leveren de elektromotoren 390 kW/530 pk in overboost. Optioneel kan je de Taycan uitrusten met de Performance Battery Plus van de Taycan Turbo en Taycan Turbo S met een capaciteit van 93,4 kWh. Bij deze optie leveren de elektromotoren maximaal 420 kW/571 pk in overboost.

Aandrijftechniek Porsche Taycan 4S

De sterke Taycan-eigenschappen zijn ook in de nieuwe 4S-standaard. De permanent-synchroon elektromotor op de achteras is met een lengte van 130 millimeter precies 80 millimeter korter dan zijn voorgangers. De pulsomvormer die Porsche op de vooras van de Taycan 4S gebruikt, werkt met maximaal 300 ampère en op de achteras is dat maximaal 600 ampère. Met een 2-traps transmissie op de achteras en de twee elektromotoren op de voor- en achteras heeft de Taycan 4S belangrijke technische gelijkenissen met zijn voorgangers. Hetzelfde geldt voor de aerodynamica. Dit zorgt voor een CW-waarde van 0,22 wat een bijdrage levert aan een laag energieverbruik en daarmee zorgt dat de auto ruime afstanden kan afleggen.

Porsche Taycan

Beide varianten van de Taycan 4S tikken binnen 4,0 seconde een snelheid van 100 kilometer per uur aan, allebei met een topsnelheid van 250 kilometer per uur. De actieradius is met de Performance Battery maximaal 407 kilometer en een maximaal vermogen om op te laden van 225 kW. Met de Performance Battery Plus is de actieradius maximaal 463 kilometer en een maximaal vermogen voor het opladen 270kW. 

Porsche Taycan uiterlijk

Wat betreft het uiterlijk is de Porsche Taycan 4S voorzien van rode remklauwen en met aerodynamisch geoptimaliseerde 19 inch Taycan S Aero-velgen. Inclusief LED-koplampen met Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), unieke zijskirts, nieuwe voorspoiler en achter een zwarte diffuser is de Posche een plezier voor het oog. Van binnen wordt de Posche Taycan 4S standaard geleverd met achtvoudig elektrisch verstelbare stoelen en een 10,9 inch scherm van het Porsche Communication Management (PCM).

LEES OOK: Prijzen Peugeot 508 en 3008 hybrids bekend

Porsche Taycan

De Porsche Taycan 4S is nu te bestellen voor een adviesprijs van € 109.900,- en staat vanaf midden januari 2020 bij de Nederlandse Porsche dealer.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie