Porsche-porno: expositie over 70 jaar Germaanse sportbolides

Redactie Baaz
Het jubileumjaar van Porsche gaat richting zijn hoogtepunt. In het Porsche Museum in Stuttgart is de speciale expositie ’70 jaar sportwagens van Porsche’ geopend.

Op 8 juni 1948 kreeg de Porsche 356 ‘Nr. 1’ Roadster zijn officiële toelating. Sindsdien produceert Porsche meer dan sportwagens alleen; het merk is synoniem geworden voor sportiviteit, innovatie, design en gebruiksgemak.

Verleden en toekomst

In de speciale expositie in het Porsche Museum presenteert Porsche verhalen en mijlpalen die het bedrijf hebben gevormd en die de motor waren achter de ontwikkeling van nieuwe modellen. Daarvoor is de 5.600 m2 grote tentoonstellingsruimte compleet nieuw ingericht. De legendarische 356 ‘Nr. 1’ vormt daarbij de passende ontvangst. 

Porsche is één van de weinige fabrikanten die nog in het bezit is van het originele, eerst gebouwde model van het eigen merk. Bezoekers maken vervolgens een tijdreis aan de hand van ruim 75 modellen. Daarbij past ook een blik in de toekomst: er is een prominente plek voor de elektrisch aangedreven Mission E.

Autosport centraal

Uiteraard is er veel aandacht voor autosport: Porsche heeft nieuwe technologieën altijd beproefd in racewagens, die uitgroeiden tot legendes. Dit principe geldt ook voor ‘De Sportwagen van de toekomst’. De elektrisch aangedreven Mission E, die in 2019 op de markt komt, profiteert van de ervaringen die Porsche opdeed met Le Mans-winnaar 919 Hybrid. 

Daarnaast toont Porsche digitale projecten zoals connectiviteit via Porsche Connect en databescherming door het gebruik van blockchain in sportwagens. Ook zijn er interactieve belevingen zoals een Augmented Reality-applicatie voor de Mission E. Terwijl de bezoeker de auto bekijkt, krijgt hij of zij via een AR-bril extra informatie over de innovatieve technologie.

De mensen achter Porsche

De speciale expositie is des te fascinerender omdat de historie van het merk wordt gecombineerd met de kernwaarden van de Porsche cultuur: pioniersgeest, passie, sportiviteit en familie. Daarom is er ook veel aandacht voor de werknemers, de coureurs en de vrienden van Porsche. Zij hebben het merk gemaakt tot wat het nu is. Zonder de passie van de werknemers en het enthousiasme van de wereldwijde Porsche community zou het merk nooit zo succesvol zijn geweest.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie