Porsche 911: sportiever en comfortabeler

Porsche 911: sportiever en comfortabeler

Redactie Baaz
De Porsche 911 gaat al flink wat jaren mee; dit jaar bracht het automerk een nieuwe uitvoering uit. De nieuwste versie (992) is duidelijk hét resultaat van zijn voorgangers, maar dan sportiever, strakker en tegelijkertijd comfortabeler.

Porsche 911 achtste generatie

De Porsche 911 is de achtste generatie sinds het 1963, het jaar dat de eerste op de markt kwam. We bevinden ons dus inmiddels al in het 56ste levensjaar. Een 3.0 twinturbo boxermotor met benzinepartikelfilter levert 450 pk, 530 Nm en brengt je in 3,5 seconden naar de 100 km/uur in combinatie met de nieuwe achttraps PDK en het Sport Chrono pakket. Het kan nog 0,1 seconde sneller als je voor een vierwielaangedreven versie gaat. De topsnelheid ligt op 308 kilometer per uur voor de S en op 306 voor de 4S.

Interieur Porsche 911

Ook aan het interieur binnen de auto zijn verschillende zaken veranderd, zoals in het dashboard. De oude Porsche 911 lijkt terug, met de volledig doorlopende ‘geul’ die over de volle breedte van het dashboard loopt en alleen ruimer wordt op plekken waar het nodig is, zoals bij het (10,9 inch) touchscreen en het klokkenhuis. De klokken zijn volledig digitaal op de analoge toerenteller na.

LEES OOK: Vuhl 05RR komt richting Nederland

Autoverhuurder Hertz

Autoverhuurder Hertz heeft in Nederland vier Porsches 911 Carrera T aan zijn Dream Collection toegevoegd. De sportwagens worden gestationeerd op luchthaven Schiphol. Zo krijgen (inkomende) reizigers en liefhebbers de kans om in plaats van een auto te huren een echte experience te boeken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie