Pitchen in de trein: opvallende kans voor startups

Bart Remmers
Thalys verwelkomt 24 mei vijftig Nederlandse en Belgische startups aan boord. De ondernemers reizen naar de Viva Technology-beurs in Parijs.

In een speciaal gereserveerde coupé pitchen jonge creatievelingen hun ideeën met een snelheid van 300 km/u. Dit doen zij in het bijzijn van hun collega's, initiators Startupbootcamp (Nederland) en imec.istart (België) en een jury, bestaande uit het management van Thalys en de vertegenwoordigers van VivaTech.

Pitchen voor experts

Ondersteund door Agnès Ogier, CEO van Thalys, krijgt de gelukkige winnaar de kans om op donderdagmiddag voor een publiek van internationale experts te pitchen op VivaTech in Parijs.

VivaTech is de ontmoetingsplek voor iedereen die gelooft in de kracht van technologie om bedrijf en maatschappij te transformeren, van startups tot succesvolle investeerders en ondernemers. Meer dan 68.000 bezoekers uit binnen -en buitenland, diverse topsprekers en de Franse president Emmanuel Macron hebben de editie van 2017 bijgewoond. VivaTech vindt dit jaar plaats van 24 tot en met 26 mei in Porte de Versailles.

Stampwallet

De geselecteerde startups zijn actief in verschillende sectoren, of het nu gaat om  het 3D-printen van verpakkingen (3D Click, NL), digitale portefeuilles voor klantenkaarten (Stampwallet, NL - foto), eerlijke handel (Créo2, BE) of realtime teamplanning en -management (SHIFTMEAPP, BE). Hieronder vindt u een eerste lijst met startups.
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart