Pilot 'betalen met mobiel' van start

Redactie Baaz
De mobiele telefoon van de toekomst vervangt de pinpas, denken steeds meer mensen. In theorie heeft betalen met de mobiel veel voordelen. De toepassing wordt nu in de praktijk getoetst.

Vanaf 15 augustus kunnen honderd klanten van supermarktketen C1000 hun boodschappen betalen met de mobiele telefoon. Daartoe is bij een C1000-supermarkt in Molenaarsgraaf een pilot van 6 maanden gestart.
Flessenbonnen en pinpassen worden vervangen door een mobiele telefoon. Klanten kunnen hun boodschappen contactloos afrekenen door het mobieltje simpelweg bij het pinapparaat aan de kassa te houden en een pincode in te toetsen. Maar ook statiegeldbonnetjes kunnen op de telefoon worden bijgeschreven en direct naar een goed doel worden overgemaakt. De mobieltjes zijn voorzien van NFC-technologie (Near Field Communication) die het contactloos uitwisselen van informatie - zoals betaalopdrachten - op korte afstand mogelijk maakt.

Via bestaand PIN-systeem
Het betreft hier een on-line betaaloplossing die gebruik maakt van het bestaande PIN systeem waarbij de pinpas vervangen is door een mobiele telefoon. Dit is de eerste toepassing in Europa waarbij met een mobiele telefoon gebruik gemaakt wordt van het bestaande PIN systeem.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie