Peugeot Citroën en Orange brengen kosten wagenparkbeheerders omlaag
‘De oplossing is gebaseerd op het gebruik van een autonome telematica box'

Peugeot Citroën en Orange brengen kosten wagenparkbeheerders omlaag

Redactie Baaz

PSA Peugeot Citroën en Orange Business Services slaan de handen ineen. Samen werken ze aan nieuwe telematica-oplossingen die de totale kosten van wagenparkbeheerders drastisch moeten verlagen.

Als wagenparkbeheerder wil je natuurlijk van de laagst mogelijke kosten profiteren. En dat is vaak geen makkelijke uitdaging. Samen met partner Orange Business Services lanceert PSA Peugeot Citroën een wagenparkbeheeroplossing voor alle Peugeot en Citroën modellen waarmee die kosten drastisch verlaagd moeten worden.

De samenwerkende partners verklaren: ‘De oplossing is gebaseerd op het gebruik van een autonome telematica box (ATB) die in verbinding staat met een Controller Area Network (CAN) van het voertuig. Hiermee zijn automatische meldingen van nauwkeurige en betrouwbare gegevens van de boordcomputers van het voertuig mogelijk. Parameters die beheerd worden, zijn exacte kilometerstanden, het verbruik, de mechanische waarschuwingen en de brandstof. Daarnaast biedt de oplossing real-time informatie over het aantal uur van verbruik en de geografische locatie.

Voor wie?

De gegevens kunnen voor een aantal doeleinden worden gebruikt:

  • Bedrijven die zich in willen zetten voor het behoud van het milieu, kunnen gegevens inzetten om exact te meten hoeveel brandstof er door de medewerkers verbruikt is. Zij kunnen vervolgens aan de hand van ecologisch verantwoorde rijtechnieken, manieren vinden om de CO2-uitstootte verlagen. Kosten worden verminderd en het rijgedrag wordt aangepast.
  • Wagenparkbeheerders kunnen de exacte kilometerstand raadplegen om het onderhoud in te plannen en vervangingen efficiënt en effectief te kunnen regelen.
  • Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deze dienst kunnen gegevens over de geografische ligging gebruiken om de route van het voertuig te optimaliseren. Hiermee wordt voldaan aan klantverzoeken om real-time de dichtbijzijnste auto te vinden.

Dit nieuwe wagenparkbeheersysteem wordt aan zakelijke klanten aangeboden. Zij kunnen vanaf nu vóór de levering, voertuigen bestellen die uitgerust zijn met dit systeem, waardoor langdurige en dure oplevering na de installatie kan worden voorkomen. De dealer levert een nieuw en reeds aangesloten voertuig.De ATB is ook geschikt om uitgebreid beheer met dezelfde parameters te voeren over bestaande voertuigen.

Om de gegevens die door het systeem zijn verzameld op te vragen, adviseert PSA Peugeot Citroën klanten om zich aan te melden bij Fleet Performance, de wagenparkbeheer- en geolocatie-oplossing zoals door partner Orange Business Services wordt geleverd. De oplossing is voornamelijk gebaseerd op een webportal, waardoor bedrijven op afstand toegang krijgen tot de data.

Drie pakketten

Klanten kunnen kiezen uit drie pakketten:

Pakket 1: voor wagenparkbeheer met data over verbruik, aantal uur van verbruik, preventief beheer, mechanische waarschuwingen en brandstofniveau.

Pakket 2: voor ecorijden met analyses van de rijstijl, vergelijkingen tussen bestuurders binnen hetzelfde wagenpark en gerelateerde aanbevelingen voor verbetering.

Pakket 3: voor een combinatie van pakket 2 en de geografische locatie, met real-time informatie over het wagenpark en voertuigen die in de buurt zijn van een bepaalde omgeving of route.

De nieuwe wagenparkbeheeroplossing wordt geleverd door Peugeot Connect Fleet Management en Citroën Connect Fleet Management services en is beschikbaar via Peugeot en Citroën.’

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie