Perfecte FPS-gamingmonitor met QHD en 300 Hz: AGON PRO AG274QS

Perfecte FPS-gamingmonitor met QHD en 300 Hz: AGON PRO AG274QS

Redactie Baaz

AGON by AOC - een van 's werelds toonaangevende merken voor gamingmonitoren [1] en IT-accessoires - voegt de 68,58 cm (27-inch) AGON PRO AG274QS, een high-speed, 300 Hz gamingmonitor toe aan zijn AGON PRO-portfolio. Uitgerust met een Fast IPS-paneel met ondersteuning voor DisplayHDR 600, 1 ms GtG-responstijd en QHD-resolutie, is deze monitor zeer geschikt voor esports-spelers en -enthousiastelingen, vooral fans van FPS, Battle Royale en soortgelijke snelle titels. 

Scherp en snel

De huidige modellen van AGON PRO met Full HD, de 25-inch AG254FG (360 Hz) of de 27-inch AG274FZ (260 Hz) laten prachtig zien hoe uitzonderlijke snelheid kan worden gecombineerd met hoogwaardige IPS-panelen en bekroonde ontwerpen gericht op de gamer. Nu, met de 27-inch AG274QS, brengt AGON by AOC een scherpere QHD-resolutie (2560 x 1440 pixels) tot adembenemende 300 Hz – een van de eerste QHD-schermen met zo'n hoge verversingssnelheid dat momenteel op de markt is.\

Door meer dan twee keer de verversingssnelheid van gewone 144 Hz gamingmonitoren te hebben, geeft de AG274QS meer frames per seconde weer, waardoor de actie vloeiender en nauwkeuriger verloopt. Vooral in FPS-games waar milliseconden van belang zijn; hoe sneller de gebruiker een tegenstander om een ​​hoek kan zien gluren, of hoe sneller ze de grillige bewegingen van de tegenstander op tijd kunnen volgen, hoe sneller ze kunnen reageren en de overhand kunnen krijgen in de competitie.

Het 3-zijdige frameloze 27-inch Fast IPS-paneel van de AG274QS heeft een QHD-resolutie (2560 x 1440) en een verversingssnelheid van 300 Hz - droomspecificaties voor de gamer van vandaag. Dankzij de responstijden van 1 ms GtG en 0,5 ms MPRT worden snelle acties vloeiend en vrijwel zonder ghosting op de monitor weergegeven. En aangezien de monitor de Adaptive-Sync-technologie en AMD FreeSync Premium-ondersteuning heeft, worden tearing en haperingen geëlimineerd door een variabele verversingssnelheid te gebruiken.

Om gamers niet alleen te begeleiden in snelle games, maar ook in fotorealistische, meeslepende ervaringen voor één speler, wordt de AG274QS geleverd met de DisplayHDR 600-certificering. Het scherm kan tot 600 nits piekhelderheid pushen om heldere, opvallende explosies of tegelijkertijd landschappen met overweldigend zonlicht en harde schaduwen weer te geven.

Het met een red dot design award bekroonde AG274QS-beeldscherm volgt de beproefde formule van de AGON PRO: bijna onbestaande randen aan drie zijden voor mogelijke opstellingen met meerdere monitoren, een logoprojector om toeschouwers te herinneren aan de AGON PRO-saga, en aanpasbare en synchroniseerbare RGB-effecten (Light FX) met andere AOC-uitrusting dankzij de allesomvattende G-Menu-software. De AG274QS voegt nog meer maatwerk toe en heeft een stevige metalen standaard met een breed scala aan hoogte-, kantel-, en draairichtingen.

Met 4x USB 3.2-poorten kan de monitor fungeren als een dock om extra randapparatuur zoals een gamingtoetsenbord, muis, USB-headset enz. aan te sluiten. Met 2x 5W-luidsprekers met DTS-geluid maakt de AG274QS indruk. Een geïntegreerde headsethouder op de monitor helpt verder om de gevechtsstations van gamers op te ruimen. De meegeleverde puck-vormige QuickSwitch-controller maakt het aanpassen van de OSD-instellingen een fluitje van een cent, terwijl het ook kan worden bediend via de joystick of de G-Menu-software.

AGON PRO AG274QS is vanaf juni 2022 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 1199,00.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie