Penny stocks krijgen hun tijd in de schijnwerpers

Penny stocks krijgen hun tijd in de schijnwerpers

Redactie Baaz

 

Beleggen in penny stocks wordt steeds populairder onder beleggers die op zoek zijn naar een snel rendement en daarbij ook een risico durven te nemen. Ook zijn penny stocks populair onder beginnende beleggers met een laag budget. Met bijvoorbeeld een budget van honderd euro kunnen er al aardig wat penny stocks worden gekocht wat kan leiden tot mooie rendementen. Er is dus een heuse nieuwe trend ontstaan. Maar wat zijn penny stocks nou eigenlijk en is het het waard om hierin te investeren?

Wat zijn penny stocks?

De belangrijkste vraag is natuurlijk wat zijn penny stocks en hoe investeer je hierin? De term penny stocks kan af en toe voor wat verwarring zorgen. Het gaat namelijk niet uitsluitend om aandelen met een waarde van één “penny” of een aantal centen. De term penny stocks verwijst meestal naar:

  • - Alle aan de beursgenoteerde Britse en Europese aandelen waarvan de prijs lager is dan één pond of één euro.
  • - Alle Amerikaanse beursgenoteerde aandelen met een waarde van vijf dollar of minder.

Penny stocks kunnen aandelen zijn van bijvoorbeeld jonge, groeiende bedrijven waarvan de aandelenkoers in korte tijd snel kan stijgen. Maar het kunnen ook aandelen zijn van bedrijven die zich op de rand van de afgrond bevinden. Penny stocks zijn dus erg volatiel. Maar is het het dan wel waard om te investeren in deze penny stocks?

Is het het waard om te investeren in penny stocks?

Of het het waard is om te gaan beleggen in penny stocks is natuurlijk helemaal aan de belegger zelf. Penny stocks vertonen over het algemeen grotere prijsschommelingen dan aandelen van bekende grote bedrijven, zoals bijvoorbeeld Apple of Tesla. Dit maakt dat zij over het algemeen een grotere volatiliteit kennen. Beleggen in penny stocks worden dus vaak gezien als meer risicovol dan de “bekende” aandelen, toch zijn er ook mooie rendementen te behalen als een belegger bijvoorbeeld investeert in een groeiend bedrijf. Dit is echter nooit zeker.

Welke penny stocks moeten beleggers in hun watchlist hebben?

De beste penny stocks zijn niet zomaar te zeggen, omdat er onwijs veel gebeurd op de aandelenmarkt en zeker omdat de markt van penny stocks erg volatiel is en dus snel beweegt. Toch zijn er een paar die de moeite waard zijn om naar te kijken:

  • - Amplitech Group (AMPG): AmpliTech is onderdeel van de “5G-revolutie” die op dit moment wereldwijd gaande is. Dit is één van de beste penny stocks in 2021 omdat de uitrol hiervan zich niet heeft laten beïnvloeden door de Covid-19 pandemie, en ook door blijft denderen. Naast 5G is AmpliTech ook actief binnen de ruimtevaart, defensie en IoT (Internet of Things).
  • - Borr Drilling (BORR): Ondanks dat de oliebedrijven het de afgelopen jaren zwaar hebben gehad, komen er betere tijden aan. De economie trekt weer aan na de corona crisis waardoor de vraag stijgt. De productie is de afgelopen tijd ook beperkt waardoor schaarste is ontstaan en de prijs per vat is gestegen.

Hoe te investeren in penny stocks

Maar hoe investeer je dan in penny stocks? Van oudsher worden penny stocks niet genoteerd aan de grote beurzen maar worden deze verhandeld op zogenaamde OTC-ofwel “Over the Counter” markten, zoals het OTC Bulletin Board. De minimumvereisten voor registratie bij deze OTC markten zijn namelijk minder streng dan voor de grote beurzen. Er zijn echter ook aandelen met lage koersen die wel op de grote beurzen genoteerd zijn. Zo zijn er op de Amerikaanse beurzen vele aandelen die voor onder $5 verhandeld worden.

Penny stocks zijn dus alle aan de beursgenoteerde Britse en Europese aandelen waarvan de prijs lager is dan één pond of één euro en alle Amerikaanse beursgenoteerde aandelen met een waarde van vijf dollar of minder. Of het het waard is om te beleggen in penny stocks is natuurlijk helemaal aan de belegger zelf. Er hangt een groot risico aan (door de volatiele markt) maar er kan ook een mooi rendement uitkomen, dit is echter niet zeker. Penny stocks die het zeker waard zijn om even te checken zijn de aandelen van AMPG en BORR. Investeren in penny stocks kan gedaan worden via OTC-markten maar ze zijn soms ook te vinden op de grote beurzen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie