PayPal stopt samenwerking met Libra Association

Sterre Hartjes
PayPal trekt zich als eerste bedrijf terug uit de Libra Association, een door Facebook bedachte cryptomunt. Facebook kondigde in juni de cryptomunt aan. Het plan was om de valuta in het begin van 2020 te introduceren.

Veel kritiek 

De cryptomunt werd gelanceerd door Facebook. Al snel na de lancering ontstond grote kritiek van financiële toezichthouders over de hele wereld. Landen als Duitsland en Frankrijk willen de Libra het liefste helemaal van de Europese markt blokkeren. Er is geen goede regelgeving wat betreft de cryptomunt. Dit vergroot de kans op eventuele financiële criminaliteit waar politici en toezichthouders bang voor zijn.

LEES OOK: 7 tips voor een veilige internetomgeving

Samenwerking Libra Association 

Eerder gaven Mastercard en Visa ook al aan dat zij twijfel hebben over de samenwerking met de cryptomunt. Zij zouden liever geen extra wettelijk toezicht willen hebben. Andere bedrijven in het samenwerkingsverband zijn Uber, Spotify en Lyft.

Uitdaging voor Libra Association 

Libra Association weet wat voor uitdagingen er kunnen komen bij het veranderen van het financiële systeem. Daarom begrijpt Libra Association de keuze die PayPal heeft gemaakt.