Payhawk wordt ‘principal member’ van Visa Europa

Payhawk wordt ‘principal member’ van Visa Europa

Redactie Baaz

Payhawk, het wereldwijde platform voor uitgavenbeheer, kondigt aan dat het ’principal member’ van Visa is geworden. Dit stelt Payhawk in staat om betalingen van klanten met credit- en debitcards van Visa en Mastercard direct te verwerken en te accepteren. Dit maakt Payhawk minder afhankelijk van derden en geeft het bedrijf meer controle over zijn betalingsinfrastructuur.

Payhawk Behaalt Belangrijke Milestones

"Met ons nieuwe Visa-lidmaatschap en onze onlangs verkregen Electronic Money Institution (EMI) licentie zijn twee van onze topprioriteiten behaald in het verder uitbreiden van onze betaalmogelijkheden en dienstverlening aan onze klanten. Op dit moment bieden we klanten in sommige markten bijvoorbeeld de keuze tussen debit- en creditcards, maar we willen al onze klanten deze flexibiliteit bieden", aldus Hristo Borisov, CEO van Payhawk.

Het platform van Payhawk voorziet bedrijven van slimme Visa-bbetaalkaarten in meerdere valuta's, die bedrijven helpt om uitgaven te beheersen en tijd te besparen bij het beheren van uitgaven. Klanten profiteren van de hoge wereldwijde acceptatiegraad van Visa en de kaarttechnologie van Payhawk biedt proactieve uitgavencontroles, zoals dagelijkse en eenmalige transactielimieten, AI-gebaseerde ontvangstbevestiging en gegevensextractie, en automatische reconciliatie van betalingen via native integraties met boekhoud- en ERP-software, zoals Exact Online. 

Om het hoofdlidmaatschap van Visa te verkrijgen, moest Payhawk een rigoureus aanvraagproces doorlopen en een door Visa uitgevoerde audit doorstaan om er zeker van te zijn dat het bedrijf aan alle toepasselijke operationele en regelgevende vereisten voldoet. Payhawk kreeg onlangs ook een EMI-licentie van de Bank van Litouwen, met toegang tot de gehele EER, wat nog eens bevestigt dat het bedrijf voldoet aan strenge normen op het gebied van kapitaal, regelgeving en beveiliging.

Payhawk en Visa

Hristo Borisov, CEO en medeoprichter van Payhawk zegt: "We zijn onze relatie met Visa in 2018 begonnen en ze hebben ons op onze journey ongelooflijk gesteund en we zijn erg blij dat we nu ‘principal member’ van Visa zijn. Samen met onze EMI-licentie zijn we in staat om sneller te manoeuvreren om optimaal aan de behoeften van onze klanten te kunnen voldoen."

Juha Sillanpaa, Group Country Manager Finland en de Baltische staten van Visa, licht toe: "We zijn verheugd om samen te werken met Payhawk, dat net als wij innovatieve fintech, productontwikkeling en een klantgerichte aanpak combineert. Ons partnerschap zal Payhawk-klanten volop kansen bieden, ondersteund door een robuust regelgevend kader."

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie