Payhawk ontvangt EMI-licentie en kan groei in Europa verder versnellen

Payhawk ontvangt EMI-licentie en kan groei in Europa verder versnellen

Redactie Baaz

Payhawk, de wereldwijde oplossing voor uitgavenbeheer, heeft met succes een EMI-licentie behaald en is nu een Europese instelling voor elektronisch geld.

Payhawk, met EMI-licentie en expansie naar Litouwen, viert nieuwe mijlpaal in groei en innovatie

Hristo Borisov, CEO en medeoprichter van Payhawk. "We zijn verheugd dat we weer een nieuwe mijlpaal hebben bereikt. Uitzonderlijke productontwikkeling in combinatie met volledige klantfocus zitten in het DNA van Payhawk, en deze EMI-licentie opent nieuwe innovatiemogelijkheden voor ons. Door meer controle te hebben over de verwerking van betalingen kunnen we sneller handelen en de infrastructuur optimaliseren om zo goed mogelijk aan de behoeften van onze klanten te voldoen en innovatie te stimuleren."

"Naast onze PCI DSS Level 1, SOC 2 en ISO 27001-certificaten, biedt de EMI-licentie een uitgebreide validatie dat Payhawk voldoet aan robuuste kapitaal-, regelgevings- en beveiligingsstandaarden."

Naast het ontvangen van de EMI-licentie opende Payhawk een kantoor in Litouwen, waarmee het bedrijf wereldwijd nu 8 kantoren heeft. Deze mijlpaal is het hoogtepunt van 12 maanden van sterke groei voor Payhawk, waarin het een kantoor in New York opende en het personeelsbestand met 82% groeide. 

 

Payhawk versterkt zijn positie als alles-in-één oplossing voor zakelijke betalingen

Payhawk combineert zakelijke betaalkaarten, onkostenvergoedingen, crediteurenadministratie en naadloze integratie van ERP- en boekhoudsoftware in één product. Payhawk bedient nu klanten in 32 landen en biedt bedrijven één wereldwijde oplossing in de EER, het VK en de VS.

De EMI-licentie is verleend door de Bank of Lithuania, die bekend staat om haar proactieve ondersteuning van innovatieve financiële bedrijven en het mogelijk maken van digitale transformatie. Met de licentie kan Payhawk een groter deel van de betalingsverwerkingsketen bedienen en daardoor innovatie versnellen.

"Met de nieuwe licentie is één van onze topprioriteiten het verder uitbreiden van onze betaalopties. Op dit moment bieden we klanten in sommige markten bijvoorbeeld de keuze tussen debetkaarten en creditcards, maar we willen al onze klanten deze flexibiliteit bieden", zegt Hristo Borisov.

Payhawk blijft prioriteit geven aan nieuwe functies voor klanten in het middensegment en grote ondernemingen. In mei van dit jaar bracht Payhawk een nieuw Enterprise Plan uit met integraties met Microsoft Dynamics 365 Business Central, 365 Finance en Oracle Netsuite ERP's, en functionaliteit voor multi-entity management waarmee bedrijven uitgaven en liquiditeiten van verschillende entiteiten beter kunnen beheren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie