Overleef Blue Monday met deze tips
Overleef Blue Monday met deze tips

Overleef Blue Monday met deze tips

Redactie Baaz
Kwam je vanochtend je bed niet uit? Werd je chagrijnig van het stilstaande verkeer? En krijg je je werk maar niet gedaan? Gefeliciteerd, je bent slachtoffer geworden van Blue Monday. Hoe overleef je deze dag? We hebben een aantal tips.

​Help, het is Blue Monday

'Huh, wat is Blue Monday?', zul je nu misschien wel denken. Een aantal jaren geleden bedacht de Engelse psycholoog Cliff Arnall deze dag op basis van een wetenschappelijke formule. Uit deze formule bleek dat veel mensen zich op de derde maandag van januari (vandaag dus) somber voelen. Heb jij er ook last van? Lees dan onderstaande tips en maak er toch nog een mooie dag van!

Lach

We hoeven je niet meer uit te leggen dat lachen je een goed gevoel geeft. Dus als je je vandaag wat somber voelt, lach dan wat meer. Kijk bijvoorbeeld leuke filmpjes of denk aan leuke dingen die je afgelopen week hebt gedaan of gaat doen. Je kunt ook best met een glimlach achter je pc zitten hoor, dat doe ik nu namelijk ook. Het helpt!

Wees dankbaar

Sta je wel eens stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent? Nee? Doe dat vanaf vandaag wel. Begin iedere dag met het bedenken waar je allemaal dankbaar voor bent en wat je gelukkig maakt, een aantal mogelijkheden: je werk, partner, familie, vrienden, kinderen en ga zo maar door. Als je hier aan denkt, krijg je weer even wat positiviteit die je kan helpen deze dag (en ook alle andere dagen waarop je je minder voelt) door te komen.

Samen lunchen

Eet je boterham niet achter je pc op. Het is trouwens ook helemaal niet slim om je lunch op je werkplek te nuttigen. Waarom niet? We schreven er eerder over. Lunch vandaag samen met collega's of vrienden of maak een lekkere wandeling in de kou en eet buiten je boterham op. Vergeet ook vooral niet te genieten! Dit hoef je niet alleen op Blue Monday te doen natuurlijk.

Plan leuke dingen in

Wie wordt er nou niet vrolijk van leuke dingen plannen? Bel je vrienden op om een gezellig dagje weg te plannen. Wil je dit jaar een aantal dagen of een weekje naar het buitenland? Denk hier ook eens over na. Hoe fijn is het om allerlei vakantiesites af te struinen op zoek naar dé perfecte locatie voor dit jaar? Nou, wij kunnen nu even niets beters bedenken hoor!

Blue Monday? Onzin!

Tsja, dat één onderzoeker zegt dat je je vandaag niet lekker moet voelen, hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je je ook écht slecht moet voelen. Neem het vooral niet al te serieus (en dit artikel eigenlijk ook niet). Misschien is deze dag wel een goed moment om eens na te denken over de dingen die je gelukkig maken. Voel je je nog niet helemaal happy? Dan is het ook slim om eens na te denken waar dat door komt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je wel helemaal happy bent.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie