Overheid investeert in wetenschappelijke start-ups
Overheid investeert in wetenschappelijke start-ups

Overheid investeert in wetenschappelijke start-ups

Redactie Baaz
Acht beginnende bedrijven die nauw zijn verbonden aan Nederlandse universiteiten hebben vandaag een subsidie in de vorm van een lening van 250.000 euro gekregen. Staatssecretaris Sander Dekker wil hiermee zorgen dat academische kennis beter wordt ingezet.

Deze acht start-ups gaan hun wetenschappelijk innovatieve kennis omzetten in commerciële toepassingen. Om deze bedrijven te helpen aan een succesvolle start zijn zij in aanmerking gekomen voor een lening die beschikbaar is gesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Economische Zaken.

De start-ups houden zich bezig met recycling van 3D-printafval, vaccinpleisters, energieopwekkende zonwering, live beelden van DNA, IVF-zwangerschapstest, computers als verwarming, een stof tegen uitzaaiing van kanker en kunstmatige antibacteriële peptides. 

Schoolvoorbeelden

De startlening moet ervoor zorgen dat externe partijen willen investeren in deze jonge bedrijven. ‘Wanneer je innovatieve, wetenschappelijke kennis weet om te zetten in toepassingen waar de samenleving baat bij heeft, dan krijgt die wetenschappelijk kennis een enorme meerwaarde, maatschappelijk en economisch. De acht start-ups die vandaag een lening van ons krijgen zijn daar schoolvoorbeelden van’, zegt staatssecretaris Dekker over de lening.

Naast de leningen voor de start-ups, zijn er ook 31 subsidies met een maximale waarde van 40.000 euro toegekend aan wetenschappers. De leningen zijn een onderdeel van de vroege fase financiering Take-off. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie