Overal ter wereld Nederlandse programma’s kijken? Dat doe je zo!

Redactie Baaz
Op vakantie gaan heeft veel voordelen: je kan je even afsluiten van het drukke werk, de batterij weer helemaal opladen en even genieten van wat andere landen en culturen te bieden hebben. Maar zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Je wil ook in het buitenland kunnen genieten van al het moois dat Nederland te bieden heeft.

De vakantie is afgelopen en dat betekent dat we weer hard aan de slag zijn met de plannen voor het nieuwe jaar. Of je nou een startend ondernemer bent of een baas van een groot bedrijf: de energie die je erin moet stoppen blijft ongeëvenaard. De meeste mensen kiezen er daarom voor om tijdens de vakantie naar plekken te gaan waar ze volledig kunnen ontspannen. Even een andere wereld, om van een afstandje te kunnen nadenken over alles wat er binnen je bedrijf gebeurt en alle scherpte en motivatie weer terug te krijgen. Maar zo’n vakantie heeft z’n nadelen: je gaat als snel de dingen die Nederland zo mooi maken missen. Televisieprogramma’s kan je in het buitenland bijvoorbeeld niet kijken.

Er zijn verschillende redenen waarom het soms lastig kan zijn Nederlandse televisieprogramma’s te kijken in het buitenland. Allereerst worden programma’s uiteraard niet uitgezonden in het buitenland. Je moet het dus op je telefoon, tablet of laptop proberen te regelen. Maar ook daar loop je al snel tegen obstakels op. Veel programma’s en zenders zijn door licentievoorwaarden namelijk niet te bekijken in het buitenland, en hebben een zogeheten geografische beperking. Als je buiten de landsgrenzen van Nederland zit, kan je die programma’s dus niet zien. Tenzij je de volgende slimme truc toepast.

Dankzij een fast vpn kan je namelijk zorgen dat een website niet kan bepalen of jij in het buitenland zit. Dat werkt zo: als je via een VPN verbinding naar een website gaat, is je IP-adres verborgen. Je IP-adres is de code die websites lezen om te zien vanuit waar je met het internet verbonden bent. Als je via zo’n VPN een eigen, beschermde verbinding hebt gemaakt, gaat een website er automatisch van uit dat je in Nederland zit. En zo kan je in een keer de programma’s kijken die je wilt zien, waar ter wereld je ook bent!

Nog meer voordelen

Zo’n VPN is niet alleen handig als je niets wilt missen van je favoriete serie of televisieprogramma, maar kan in het buitenland ook heel handig zijn als je inlogt op een openbaar netwerk. Omdat internetten in het buitenland duur kan zijn – hoewel de tarieven in Europa goedkoper zijn geworden – is het vaak aantrekkelijk in een bar, hotel of op de luchthaven gebruik te maken van de openbare wifi. Dat zorgt er echter ook voor dat je een makkelijker doelwit bent van mensen die achter je gegevens aan zitten. Als je tijdens het internetten op zo’n openbaar netwerk echter je VPN aanzet, creëer je eigenlijk een privénetwerk binnen een openbaar netwerk. Zo blijven je gegevens veilig, en blijft jouw internetgedrag onzichtbaar!

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie