Outsourcen? Liefst alleen datacenter

Redactie Baaz
Beleidsvormers binnen de IT-sector maken graag gebruik van outsourcing- en outtaskingconstructies, vooral wanneer ze gespecialiseerde IT-kennis nodig hebben. Daarbij loopt het uitbesteden van datacentrumactiviteiten voorop.

Dat is de belangrijkste uitkomst van een onderzoek van Orange Business Services, op basis van een peiling onder 600 beleidsmakers in de IT-sector die werken bij multinationals.

93 procent van hen doet aan een bepaalde vorm van gedeeltelijk outsourcen of outtasken van projecten. Datacentra (30 procent) lopen hierbij voorop, gevolgd door desktopmanagement (14 procent) en datanetwerken (14 procent). Dertien procent besteedt spraaknetwerken via vaste lijnen uit en bijna 11 procent is overgegaan op een ‘hosted model’ voor bedrijfstoepassingen.

Doorslaggevend

De belangrijkste reden voor het outsourcen van een service is niet kostenbesparing. De mogelijkheid om via een externe provider gespecialiseerde IT-kennis in huis te halen is bij de respondenten doorslaggevend. Kostenbesparing kwam als tweede reden uit het onderzoek. Als derde werd het verbeteren van de service aan de eindgebruikers genoemd.

De redenen waarom beleidsmakers liever geen outsourcing toepassen zijn voorspelbaarder. Op de eerste plek kwam de leiding uit handen moeten geven (65 procent). In het rijtje nadelen kwam veiligheid als vierde uit de bus. Dat wijst erop dat de zorgen over integriteit en veiligheid van gegevens deels minder groot zijn geworden en dat de nadruk nu meer ligt op de praktische zaken rond het overgaan op een outsourcingmodel.

Bron en rapport: www.orange-business.com (kies Focus on)

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie