Out now: Baaz en WINMAG Pro ICT en ondernemen special
De Baaz en WINMAG Pro ICT en ondernemen special

Out now: Baaz en WINMAG Pro ICT en ondernemen special

Redactie Baaz
Speciaal voor ondernemers die willen weten waar de markt het komend jaar naar toe gaat presenteren de redacties van Baaz en WINMAG Pro de ICT en ondernemen special! In deze editie vind je de oplossingen en services om jouw bedrijf in 2015 vooruit te helpen.

Ondernemers en beslissers vertellen over hun oplossingen voor de uitdagingen die het bedrijfsleven het komend jaar kan verwachten. Aan de hand van de belangrijkste ontwikkelingen selecteerde de redactie de oplossingen die voor ondernemers het meest relevant zijn.

De cloud

De cloud blijft een ongrijpbaar begrip, ondanks de realisatie van ondernemers dat ze er veel voordeel mee kunnen behalen. Waar moet je op letten als je een cloudcontract afsluit? Met welke partijen kun je in zee gaan? Welke apps kun je veilig inzetten binnen jouw bedrijf? Onder andere Omar Benameur, directeur Cloud bij KPN vertelt over de mogelijkheden en uitdagingen van overal en altijd bij je gegevens kunnen.

Opslag

Opslag is al lang niet meer ‘gewoon een harde schijf’. Met de opkomst van de nas is het opzetten van een cloud simpeler dan ooit tevoren. Normale harde schijven worden veel vervangen voor snelle ssd’s, maar zijn nog lang niet overbodig geworden. Sterker nog, veel bedrijven kiezen eerder voor een gespecialiseerde opslagoplossing.

Veiligheid

Als je data eenmaal is opgeslagen is het zaak dat er geen kwaadwillenden bij kunnen. De markt voor beveiliging is het afgelopen jaar enorm gegroeid, maar hoe ziet het komende jaar eruit? Wordt werkelijk ieder bedrijf slachtoffer van hackers? Kan je jouw bedrijf hier tegen beveiligen, of is verzekeren een betere optie? De cultuur in beveiliging verandert en in deze special signaleren wij de belangrijkste trends.

Communicatie

Hoe je naar je klanten treedt is belangrijker dan ooit tevoren. Klanten stellen prijs op de persoonlijke benadering, maar willen niet het idee hebben dat hun data wordt doorverkocht. Maar ook binnen jouw bedrijf is het belangrijk om goed en duidelijk te kunnen communiceren. Ook de rol van papier als informatiedrager is flink veranderd en Mark Boelhouwer, CEO van Ricoh Nederland, legt uit hoe zijn bedrijf deze veranderingen het komend jaar door ziet zetten.

Financieel

Het komend jaar verandert er veel op het gebied van financiën. Gastexpert Pascal Besselink neemt de nieuwste veranderingen in de wet Werk en Zekerheid door en Marcel van de Grift van Retira pensioenadviseurs de wijzigingen aan de pensieonwetgeving. Je hele boekhouding online doen kan voordelen hebben voor zowel jou als je boekhouder. We spreken met Exact over Exact Online en kijken wat de mogelijkheden zijn.

En verder…

Deze special bevat natuurlijk nog veel meer. We nemen de nieuwste Samsung UD970 onder de loep en laten vier professionele gebruikers deze uhd-monitoren in de praktijk testen. We spreken met professor Steve Muylle over online marketing en onze vaste columnist Koos Hoogland buigt zich over het waarborgen van de persoonlijke levenssfeer in een tijdperk waarin alles online te vinden is. Nieuwsgierig geworden? Neem dan een gratis abonnement op Baaz.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie