Out now: Baaz 2.2019

Jordi Smit
De tweede Baaz van 2019 ligt op de deurmat! De editie staat bomvol ondernemersnieuws en hoogwaardig advies van zowel de redactie als verscheidene gastexperts.

Eindbaaz: Lars Schotanus & Jaco Bal, De Radiofabriek

‘De Radiofabriek’ is hét productiehuis voor online radio en podcast in Nederland. Met een netwerk van ruim vijftig mediaprofessionals, meer dan tien jaar kennis en ervaring, maakt het radio voor iedereen toegankelijk. Wij spraken Eindbazen Lars Schotanus en Jaco Bal, over de verrassende opkomst van internetradio, het aangrijpen van kansen en stimuleren van creativiteit.

Kick.start: Donna Italia

‘Pizza past altijd’, luidt de oneliner die Donna Italia introduceert op de eigen website. Het bedrijf heeft een compleet eigen niche. Donna Italia levert pizza en pizzaoven, en voorziet van gebruikstraining - dat alles aangeboden als enkele service. Met een opmerkelijk compleet product voorzien zij Nederlandse horecaondernemers van de mogelijkheid om kersverse Italiaanse pizza voor te schotelen, met een voorheen ongekende snelheid. Wij spraken oprichters Tal Haimovich en Stephan Hager.

De uitdaging bij YES!Delft

Op 20 maart kwamen de deelnemers Exact’s ondernemerstraject De Uitdaging bij elkaar. Op locatie bij YES!Delft, een ware ideeënfabriek en verzameling van ‘s Nederlands innovatiefste ondernemers en startups, staken zij de koppen bijeen. Het doel? Groter en pragmatischer durven denken dan alleen mogelijk is.

Financiering anno 2019

Snelle en flexibele financiering wordt belangrijker naarmate het Nederlandse bedrijfsleven digitaliseert. Kredietchecks met een wekenlange wachttijd zijn de wereld nog niet uit, terwijl hedendaagse technologie versnelling toestaat. Zoekt een onderneming een manier om cashflowdips te verzachten en groei te vergroten, dan hoeft de bank niet langer een eerste keuze te zijn.

Interview: Jeroen Broekema, directeur Funding Circle Nederland

Jeroen Broekema is directeur van Funding Circle Nederland. Bijna een decennium lang werkte hij bij een van de bancaire ‘big three’, de ABN AMRO. Sturend en werkzaam op commerciële en risicovlakken: drie eigenschappen die leidden tot zijn recente succes als Managing Director van een van Nederlands toonaangevendste financieringsbedrijven. Wij spraken Jeroen over de explosieve opkomst van fintech, zijn voorliefde voor het MKB en dát wat Funding Circle uniek maakt.

Pro Academy

Een groeiend aantal bedrijven maakt gebruik van Apple-producten om hun medewerkers de tools aan te bieden om zo effectief en efficiënt mogelijk te werk te gaan. Daarbij ontbreekt de kennis en kunde vaker dan gewenst. Zakelijke Apple-partner Pro Warehouse signaleerde het probleem en kwam met dé oplossing: Pro Academy.

Dag in, Dag uit: Aston Martin Rapide E

De Aston Martin Rapide E is het eerste model van het automerk dat in de nieuwe St Athan productiefaciliteit wordt gebouwd. Deze fabriek moet de Home of Electrification worden voor Aston Martin. De autofabrikant heeft de 155 exemplaren gelimiteerde Rapide E samen met Williams Advanced Engineering (WAE) ontwikkeld. Aston Martin geeft het model een aantal unieke stijlkenmerken mee, zoals afwijkende bumpers en speciale aerodynamisch vormgegeven lichtmetalen wielen met Pirelli P-Zero banden. De Aston Martin Rapide E is per direct te bestellen. De prijs wordt uitsluitend aan kopers gecommuniceerd.

Brexit: hoe zit het web in elkaar?

De Brexit-soap gaat nog even door. Een half jaar, welteverstaan. Dat hebben de EU-leiders half april besloten na lang overleg. Het Verenigd Koninkrijk ging akkoord met het voorstel voor een Brexituitstel, waardoor ondernemers tot eind oktober in onzekerheid zitten. Inmiddels zitten alle factoren in een web gebonden, daarom zetten wij de verschillende onderdelen voor je op een rij.

Column: klimaatplannen

Duurzaam ondernemen is al een aantal jaren een hot item binnen de Nederlandse samenleving. De politiek probeert de maatschappij mee te krijgen met ideeën voor een duurzame toekomst. Met de klimaatplannen tracht het kabinet een stap in de goede richting te zetten. Verandering lijkt op komst.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi