Out now: Baaz 1.2019

Jordi Smit
De eerste Baaz van 2019 ligt op de deurmat! De editie staat bomvol ondernemersnieuws en hoogwaardig advies van zowel de redactie als verscheidene gastexperts.

Eindbaaz: Ineke Kooistra, YoungCapital

De werkvloer verandert: oude generaties stromen in grote aantallen uit waardoor jongeren een steeds grotere plek innemen. Leidinggevenden zijn ontzettend belangrijk voor het werkgeluk van jongeren, zo blijkt uit nieuw onderzoek van YoungCapital. In de YoungCapital Recruitment Guide 2019-2020 is te lezen dat maar liefst 84 procent van ‘onze’ jongeren deze mening hebben. Maar hoe beoordelen jongeren leidinggevend Nederland? En waarom moeten managers zich hier überhaupt iets van aantrekken? Wij spreken Ineke Kooistra, CEO van recruitmentbureau YoungCapital.

Kick.start: Get in the Ring

In februari organiseerde de gemeente Rotterdam samen met Get in the Ring Rotterdam Unlocked. Daar kregen vijftig startups uit twintig landen de kans om samen te werken met de grootste merken van Nederland.

Wat is de Blockchain?

Iedereen kent inmiddels de Bitcoin: de digitale munt waarmee je grenzeloos kunt betalen en welke inmiddels wereldwijd berucht is vanwege zijn enorme stijgingen en dalingen in waarde. Behalve de Bitcoin zijn er inmiddels honderden andere digitale valuta in omloop. Die maken vrijwel allemaal gebruik van hetzelfde principe: de Blockchain. Maar wat is de Blockchain nu eigenlijk?

Exact voor horeca

‘De horecaondernemer is zijn bedrijf niet begonnen om administratie te doen, dus nemen wij dat uit handen’, vertelt Bram Streefkerk, Principal Product Marketing bij Exact. De softwaremarktleider koppelde onlangs Cashr, hét online kassasysteem voor (kleine) horecaondernemers, aan Exact Online. Handmatige administratieverwerking van kassaverkopen is hiermee verleden tijd.

Hét grote Brexit-overzicht

29 maart. Het is dé datum die bij Europese politici én ondernemers met betrekkingen in het Verenigd Koninkrijk dik rood omcirkeld is. Het is namelijk de dag van de Brexit, waar de hele EU (inclusief de helft van de Britten) al een aantal jaar met afschuw naar uitkijkt. Tot op het moment van schrijven is nog volstrekt onbekend hoe het grootste politieke dramastuk van de afgelopen decennia gaat aflopen. Wat we wél weten, dat lees je in dit overzicht.

YourSafetynet

YourSafetynet belooft op zijn website jou alle handvatten te geven die je nodig hebt om te voldoen aan de AVGwetgeving. Tussen zeggen en doen zit soms een wereld van verschil. Daarom besloten wij als bedrijf de proef op de som te nemen en zelf gebruik te maken van de appliance, om te bekijken of het bedrijven écht biedt wat zij nodig hebben.

Dag in, Dag uit: Get in the Ring

Get in the Ring (GITR) is een van de grootste startup-competities ter wereld die startups verbindt met fans (investeerders, klanten, talent, bedrijven en meer). Get in the Ring is van mening dat startups fans nodig hebben als ze succesvol willen zijn in hetgeen wat ze doen. Tijdens de georganiseerde competitie volgen fans van over de hele wereld hun favoriete startups bij hun reis naar de internationale finale via de lokale, nationale of regionale finales of online via de live webcasts van deze finales.

Automotive: Zelfrijdende auto

De autobranche is al jaren actief innovatief. Het zal niet lang meer duren voordat er alleen nog maar hybride auto’s worden verkocht. Elektrisch rijden, het lijkt de voorloper van de zelfrijdende auto te worden. ‘Een voertuig dat wordt bestuurd door een besturingssysteem dat in staat is om de wagen van het ene punt naar het andere punt te brengen zonder menselijke tussenkomst', zoals Wikipedia het omschrijft. Met de eerste zelfrijdende auto’s op de markt is het tijd om de wereld van de door een besturingssysteem bestuurd voertuig in te duiken.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi