Opvolger Opel Crossland in 2024

Opvolger Opel Crossland in 2024

Redactie Baaz

De opvolger van de Opel Crossland verschijnt in 2024 op de markt. Opel kan ook bevestigen dat deze B-SUV onder meer verkrijgbaar wordt met een batterij-elektrische aandrijflijn. Met de aankondiging van de nieuwe generatie Crossland zet Opel een volgende stap om uit te groeien tot een ​​volledig elektrisch merk in Europa in 2028. Dat niet alleen: vanaf 2024 is er van elk Opel-model al een batterij-elektrische variant verkrijgbaar. Opel biedt eind 2023 al vijftien geëlektrificeerde modellen aan.

Opel-CEO Florian Huettl, zegt: “Met de opvolger van de Crossland brengen we het plezier van batterij-elektrisch rijden naar ons complete modellengamma en maken we lokaal emissievrije mobiliteit bereikbaar voor nog veel meer mensen.”

Complete range BEV’s

Opel heeft nu al een uitgebreide line-up met volledig elektrische modellen, aangeduid met de term ‘Electric’. Het gamma begint bij de compacte Opel Rocks Electric en bestaat verder uit een Combo Life Electric en Zafira Life Electric alsook de volledig elektrische varianten van de nieuwe Corsa en de Mokka. De recent geïntroduceerde Opel Astra Electric breidt de line-up van Opel BEV’s nog verder uit. In 2024 presenteert Opel ook de volledig elektrische opvolger van de Grandland SUV. Daarnaast biedt Opel nu al een ruime keuze aan 100% elektrische bedrijfswagenoplossingen, zoals de Rocks Electric KargoCombo ElectricVivaro Electric en Movano Electric.

Ook diverse plug-in hybrides van Opel

Het portfolio van geëlektrificeerde Opel-voertuigen bestaat verder uit plug-in hybrides waarmee lokaal emissievrij gereden kan worden, ook in steden met emissievrije zones. Deze plug-in hybrides vormen een alternatief voor batterij-elektrische aandrijving. Opel levert onder meer dynamische topmodellen onder het nieuwe Opel-submerk GSe. De Astra GSe, de Astra Sports Tourer GSe en de Grandland GSe zijn slechts enkele voorbeelden. De Grandland GSe heeft zelfs een systeemvermogen tot 221 kW/300 pk met een systeemkoppel van liefst 520 Nm (gemiddeld brandstofverbruik: 1,1-1,2 l/100 km, CO2-uitstoot 25-28 g/km, WLTP1).

Het systeemvermogen van de Opel Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe bedraagt 165 kW (225 pk) en 360 Nm koppel (gemiddeld brandstofverbruik 1,1-1,2 l/100 km, CO2-emissie van 25-26 g/km, WLTP1). Kenmerkend voor de GSe-modellen is een hoogwaardig onderstel met speciale veren en dempers met KONI FSD-technologie (Frequency Selective Damping).

Waterstoftechnologie

Bovendien blijft Opel pionieren in de ontwikkeling van bedrijfswagens met waterstoftechnologie. De Vivaro-e HYDROGEN is al onderweg en in 2024 volgt een groter model.

48V mild-hybrides

Ook voegt Opel in de nabije toekomst 48V mild-hybrides toe aan het geëlektrificeerde aanbod, te beginnen met de onlangs aangekondigde nieuwe Opel Corsa. De benzinemotoren leveren een vermogen van 74 kW/100 pk en 100 kW/136 pk en worden geleverd met een nieuwe automatische transmissie met dubbele koppeling. De nieuwe Corsa biedt klanten dus een ruime keuze aan aandrijflijnen, van 100% batterij-elektrisch en mild-hybride tot zeer efficiënte verbrandingsmotoren, ongekend in zijn segment.

opel

Nog meer: Manta

Dit alles is nog maar het begin. Want ook de Opel Manta keert terug in de line-up. Dit besluit is genomen op basis van de geweldige feedback die Opel kreeg na de onthulling van de Opel Manta GSe ElektroMOD. Halverwege dit decennium neemt Opel een nieuwe Manta in serieproductie. Puur elektrisch natuurlijk. Meer details over de Opel Manta Electric maakt Opel in de toekomst bekend.

Waarden zijn vastgesteld volgens de meer realistische WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) die de NEDC-procedure (New European Driving Cycle) heeft vervangen. Het verbruik, de CO2-emissie en de actieradius van een auto zijn niet alleen afhankelijk van de energie-efficiëntie van de aandrijflijn, maar worden ook beïnvloed door de rijstijl van de bestuurder en andere niet-technische factoren. De verbruiks- en emissiecijfers hebben geen betrekking op een individueel model en zijn uitsluitend bedoeld ter vergelijking met andere typen en modellen.

zie ook:

Stellantis koploper bedrijfswagensegment

Opel onthult de nieuwe Corsa

en op WINMAG Pro:

Routenet maakt autokosten inzichtelijk

ICT-branche bloeit ondanks kredietcrisis

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie