Opus People en Direct People bundelen krachten en vormen grote speler in Zuid-Nederland

Redactie Baaz
De twee vooraanstaande uitzendbureaus Opus People en Direct People zijn gefuseerd tot één van de grootste uitzendorganisaties in Zuid-Nederland op het gebied van internationale arbeidsbemiddeling. Door de krachtenbundeling ontstaat een uitzendgroep met een jaaromzet van 65 tot 70 miljoen euro en een gezonde rentabiliteit. De bedrijven versterken elkaar strategisch om invulling te geven aan de individuele groeiambities.

Direct People werd in 2005 mede-opgericht door ondernemer Gregor Popanda en sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een vooraanstaande uitzendorganisatie in de regio Eindhoven. De onderneming richt zich op internationale uitzendkrachten die zich voor langere tijd in Nederland hebben gevestigd of willen vestigen. Opus People opereert onder andere middels de labels SEP Peeters en Techwork en is al sinds 1997 actief als aanbieder van internationale uitzendkrachten. 

Door de fusie van de twee organisaties wordt het aanbod en geografische werkveld vergroot en ontstaat een meer gediversifieerde uitzendgroep. Opus People is met name actief in de food- en logistieke sector, terwijl Direct People veel opdrachtgevers ontzorgt in de hightech- en productiesector in de Brainport Regio. “Door de combinatie zijn we in staat om onze werving verder te diversifiëren en professionaliseren en onze logistieke processen te verbeteren. Dit alles leidt tot een kwalitatief betere dienstverlening richting onze klanten,” aldus Rutger Alberink namens investeerder FIELDS Group, die de laatste jaren actief is betrokken bij de sterke groei van Opus People. 

Opdrachtgevers van Direct People en Opus People profiteren door de krachtenbundeling van de competenties waarmee de organisaties elkaar versterken. Gregor Popanda van Direct People: “Door deze fusie kunnen klantvragen naar verwachting sneller en beter worden ingevuld. Bovendien kunnen we ons als groep nu onderscheiden van concurrenten die vaak een beperkter aanbod hebben.” 

Daarnaast wordt Europese flexmigranten een one-stop-shop met meer mogelijkheden geboden, vervolgt Popanda.“Hierdoor kunnen ze keuzes maken die optimaal aansluiten bij hun wensen, bijvoorbeeld ten aanzien van werktijden en de regio waarin ze werken. Bovendien bieden we  flexmigranten daarbij doorgroeimogelijkheden, omdat Direct People ook voor leidinggevende functies bemiddelt.”

Opus People en Direct People blijven onder dezelfde naam en met hun eigen uitzendlabels opereren. Popanda blijft leiding geven aan Direct People en geeft daarnaast samen met FIELDS Group en Theo Peeters (voormalig eigenaar van SEP Peeters) vorm aan de groeiambities van de nieuwe organisatie. Naast autonome groei worden overnames niet uitgesloten. Het doel is een structurele omzet van minimaal 100 miljoen euro vanaf 2023.

Het fusietraject werd begeleid door overnameadviseur Jan Dijkmans van Marktlink Fusies & Overnames. Hij voorziet dat de ingezette consolidatieslag binnen de flexmarkt ook in 2021 doorzet: “Ondanks de in 2020 ingevoerde WAB en natuurlijk de impact van COVID-19 op de flexmarkt zien wij nog steeds een groeiende interesse in de gefragmenteerde flexsector. Er blijven veel goede kopers uit binnen- en buitenland in de markt actief, die allemaal op zoek zijn naar schaalgrootte. COVID-19 heeft ons geleerd hoe belangrijk schaalgrootte en flexibiliteit zijn, zowel voor uitzendbureaus zelf als voor hun klanten.”

Over Opus People

Met het hoofdkantoor gevestigd in Oirlo bestaat Opus People uit een drietal uitzendlabels: SEP Peeters, Verbeek Uitzendbureau en Techwork. Opus People is de laatste jaren sterk gegroeid onder begeleiding van investeerder FIELDS Group. Voor meer informatie over Opus People bezoekt u www.opuspeople.nlwww.seppeeters.nlwww.verbeekuitzendbureau.com en www.techwork.nl

Direct People:

Gevestigd in hartje Eindhoven bedient deze onderneming jaarlijks circa 100 opdrachtgevers in de Brainport Regio. Hierdoor mag de onderneming zich een absolute marktleider noemen in deze regio. Direct People werd in 2005 opgericht door Gregor en Aneta Popanda. In 2018 werd Progress Uitzendburo overgenomen en als zelfstandig label naast het bestaande uitzendlabel Direct People in de markt gezet. Voor meer informatie over Direct People bezoekt u www.directpeople.nl

Over Marktlink:

Marktlink Fusies & Overnames B.V. begeleidt circa negentig transacties op jaarbasis. Het richt zich daarbij op het segment midden- en kleinbedrijf en opereert landelijk vanuit de kantoren Amsterdam, Deventer, Drachten, Gouda en ‘s-Hertogenbosch. Internationale kantoren zijn gevestigd in Antwerpen en Düsseldorf. Het team bestaat uit een honderdtal medewerkers met brede expertise. Voor meer informatie over Marktlink Fusies & Overnames B.V. bezoekt u www.marktlink.nl. 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie