Opslagruimte nodig als ondernemer? Hier moet je op letten

Redactie Baaz
Soms heb je als ondernemer al dan niet tijdelijke opslagruimte nodig. Gelukkig is er in de buurt altijd wel een opslagruimte beschikbaar, waar je je spullen even op kunt slaan om ze later eventueel weer terug te halen. Met een persoonlijke toegangscode heb je steeds toegang tot je spullen en kun je snel genoeg iets halen dat je nodig hebt.

Huur gewoon een opslagruimte

Het overkomt je gewoon, ineens zit je vol. Ineens blijkt de opslagruimte te klein. Een opslagruimte huren is dan de beste oplossing. Je spullen liggen er veilig en droog en bovendien goed beveiligd. Met je spullen kan helemaal niets gebeuren. Bij de betere aanbieder van opslagruimte huur je een ruimte van 1 tot 30 vierkante meter.  Met een handige ruimtecalculator kun je de grootte van de opslag berekenen.

Je kunt steeds bij je spullen terecht

Zorg dat je je spullen altijd in een opslagruimte in de buurt hebt staan, want het kan soms zijn dat je bepaalde opgeslagen spullen toch een keer nodig hebt. Vaak kun je 24/7 bij je spullen terecht. Met een persoonlijke toegangscode haal jij snel even iets uit de opslag, ongeacht hoe laat het is.  Zorg wel dat jij je spullen goed verpakt. Vaak vergeet je dit, maar gelukkig koop je bij je aanbieder verhuisdozen en inpakmateriaal. Als je de spullen in de doos hebt gedaan, sluit de dozen dan wel af. Vaak kun je kiezen voor een flexibel contract. Moet je bijvoorbeeld toch nog even gebruik blijven maken van de opslagruimte ondanks dat het contract afloopt, dan wordt de periode gewoon even verlengd.

Schrijf op de doos wat er in zit

Dan nog even een aantal tips; zorg dat je de juiste dozen kiest voor de producten die je opslaat en maak de dozen nooit te zwaar. Kledingdozen blijken in de praktijk de beste dozen en plak de dozen dicht als je vindt dat er voldoende in opgeborgen is.  Schrijf op de doos wat je er n opgeborgen hebt en markeer de dozen aan de bovenkant. Doe je dit, dan is het huren van een opslagruimte een prima alternatief, ook omdat de klimatologische omstandigheden goed zijn, de ruimtes vochtvrij zijn en veiligheid bieden. Desondanks kun jij wel altijd bij je spullen. Voor een kortere termijn is dit de beste oplossing en met de prijs voor het huren van een ruimte valt het ook reuze mee.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie