OPPO lanceert de OPPO Band

OPPO lanceert de OPPO Band

Redactie Baaz
10 mei introduceerde OPPO, een van de grootste smart device merken ter wereld, de innovatieve OPPO Band. Naast de smartphones en de OPPO Watch-serie is dit een nieuw IoT-product binnen OPPO's wearable smart device-lijn. De gloednieuwe OPPO Band is een must have voor actieve gebruikers en beschikt over een continue SpO2 monitoring-functie, die elke seconde tijdens de slaap de zuurstofsaturatie in het bloed (SpO2) controleert. De OPPO Band biedt ook 12 verschillende workout-modi en andere slimme functies, die een sportieve levensstijl ondersteunen. Met het ontwerp van de OPPO Band zet OPPO opnieuw sterk in op design met onder andere een 1,1 inch full-color AMOLED scherm.

OPPO Band: betrouwbare slaapbewaker

Steeds meer (jonge) mensen hebben tegenwoordig te maken met slaapstoornissen als gevolg van externe invloeden zoals stress en drukke schema's. De gezondheidsmonitoringfunctie van de OPPO Band is gespecialiseerd in het detecteren van slaapproblemen. Het ondersteunt nauwkeurige slaapmonitoring, hartslagmonitoring en continue SpO2-monitoring voor een complete nachtrust analyse van de gebruiker.

Optimale zuurstofsaturatie

De continue SpO2-monitoring wordt mogelijk gemaakt dankzij de ingebouwde optische bloedzuurstofsensor. Deze functie stelt de OPPO Band in staat om continu per seconde de zuurstofsaturatie in het bloed te meten tijdens de slaap van de gebruiker. Tijdens een acht uur durende slaapcyclus voert de band 28.800 keer non-stop SpO2-monitoring uit waarbij de zuurstofsaturatie van het lichaam van de gebruiker volledig wordt gemeten. Met de continue SpO2-monitoring en professionele slaapmonitoring draagt de OPPO Band bij aan de ontwikkeling van gezondere slaapgewoonten.

Optische hartslagsensor

De OPPO Band is daarnaast uitgerust met een hartslagmonitor. De ingebouwde optische hartslagsensor kan de hartslag van de gebruiker dag en nacht in de gaten houden. Als de hartslag te hoog wordt, zal de smartband trillen om de gebruiker te waarschuwen voor een onregelmatige hartslag. Met de OPPO Band die de hartslag tijdens het trainen meet, kunnen gebruikers overmatig trainen voorkomen en leren welk tempo ze moeten aanhouden om hun doelen te kunnen behalen.

OPPO Band stimuleert een actieve lifestyle

Naast slaapgerelateerde problemen is sporten een ander gezondheidsprobleem waar jongvolwassenen zich het meest zorgen over maken. De OPPO Band ondersteunt een actieve lifestyle, en maakt het eenvoudig om dagelijks te trainen en resultaten te meten. Het slimme horloge beschikt over 12 ingebouwde trainingsmodi, waaronder programma’s voor hardlopen, wandelen, fietsen en yoga. Via de OPPO Band kunnen gebruikers hun trainingsgegevens inzien en vooruitgang controleren via de HeyTap Health app die een actieve levensstijl stimuleert.

Veelzijdig ontwerp, oog voor design

Een smartband moet niet alleen praktisch zijn, maar er ook goed uitzien als dagelijks accessoire. Om in te spelen op de persoonlijke smaak en stijl van de gebruiker, biedt de OPPO Band meer dan 40 verschillende ontwerpen voor de wijzerplaat waar gebruikers tussen kunnen schakelen: voor iedere outfit een passend ontwerp.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie