Op en top Engels: Jaguar XF Sportbrake

Op en top Engels: Jaguar XF Sportbrake

Redactie Baaz

Andy Murray heeft de gloednieuwe Jaguar XF Sportbrake gepresenteerd. Murray trok het doek van de nieuwe premium estate van Jaguar op een replica van het iconische Centre Court van Wimbledon ter ere van de samenwerking tussen Jaguar en The Wimbledon Championships.

De onthulling van de nieuwe XF Sportbrake vindt plaats in hetzelfde jaar waarin de met prijzen overladen Jaguar XF zijn tiende productiejaar viert. De XF werd in 2007 gelanceerd en heeft wereldwijd al zo’n 200 prijzen mogen ontvangen. 

De nieuwe Jaguar XF Sportbrake biedt net als de XF sedan indrukwekkende prestaties, technologie, de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en onderscheidend design, met als extra voordelen meer gebruiksgemak én interieurruimte. De bagageruimte bedraagt 565 liter en met achterbank volledig neergeklapt zelfs tot aan 1.700 liter. De XF Sportbrake heeft verder een indrukwekkend lage Cw-waarde van 0,29. 

Supersize panoramadak op Jaguar

Jaguar rust de nieuwe XF Sportbrake uit met een supersize panoramadak, waarvan het zonnescherm met gebarenbediening opent of sluit. Driver Condition Monitoring detecteert tekenen van vermoeidheid bij de bestuurder en dankzij een waterproof Jaguar Activity Key polsbandsleutel hoeft de eigenaar tijdens het sporten de originele autosleutel niet mee te nemen. Cabin Air Ionisation biedt bescherming tegen vervuiling van buitenaf en optimaliseert zo de luchtkwaliteit in het interieur en de gezondheid van passagiers. 

Dankzij zelfnivellerende achterwielophanging rijdt de nieuwe Jaguar XF Sportbrake altijd comfortabel, zelfs wanneer de auto 2.000 kilogram trekt. De XF Sportbrake is leverbaar met diverse schone en uiterst efficiënte viercilinder Ingenium benzine- en dieselmotoren met CO2-emissies vanaf 118 g/km. 

De prijs

Er zijn twee potente zescilindermotoren leverbaar: een 3,0-liter supercharged V6 met 280 kW (380 pk) en een TDV6-dieselmotor met 221 kW (300 pk). Laatstgenoemde sprint in 6,6 seconden naar 100 km/u. 

De vanafprijs voor de XF Sportbrake 2.0d E-Performance (handbak) is € 55.680 en de vanafprijs voor de XF Sportbrake 25t benzine (automaat) is € 63.940.
        

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie