Ontwerper Robert Bronwasser presenteert unieke, limited edition klokken

Ontwerper Robert Bronwasser presenteert unieke, limited edition klokken

Redactie Baaz

“Creativi-tijd moet meer aandacht krijgen.”

Tijdens het Amsterdamse designfestival GLUE presenteert de bekroonde ontwerper Robert Bronwasser ruim 50 compleet verschillende en unieke klokken, waarmee hij de aandacht wil vestigen op het belang van creativiteit.

Elke klok is uniek

De klokken zijn gebaseerd op de vierkante ‘Tile’ klok die Robert in 2012 ontwierp voor het Amsterdamse merk Leff. De bijzondere aardewerk klok met bamboe wijzers heeft hij destijds ontworpen als een tijdloos interieur object, dat door zijn vierkante vorm makkelijk overal is neer te zetten en niet dominant aan de muur hangt.

“Door de klokken te beschilderen worden het kunstobjecten, die óók de tijd aangeven. Zeker als je thuis bent is tijd namelijk niet zo belangrijk.”

Naast zijn eigen unieke creaties, heeft Robert een aantal kunstenaars gevraagd om een klok te verfraaien. Onder andere striptekenaar Hein de Kort, illustrator Joost Swarte en kunstenares Muriel Leusink hebben meegewerkt aan dit speciale project.

Het belang van creativiteit

Om creativiteit onder jongeren te stimuleren, gaat de volledige opbrengst van de klokken naar Noordje, een atelier in Amsterdam Noord met creatieve workshops voor kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen. Er is dan ook – in samenwer- king met Noordje – een serie klokken door kinderen uit Amsterdam Noord beschilderd.

“Ik heb het geluk gehad dat creativiteit bij mij thuis altijd is gestimuleerd. Dit heeft de basis gelegd voor mijn carrière als ontwerper. Ik vind het dan ook belangrijk dat kinderen creatief bezig zijn. Het is goed om te experimenteren, dingen te creëren en jezelf te verliezen in kunst. Daarom ondersteun ik ook van harte de activiteiten van Noordje.”, aldus Robert.

GLUE Amsterdam connected by design

Tijdens GLUE - de vierdaagse designroute door Amsterdam (16 t/m 19 september) waarbij ontwerpers, architecten, galeries en showrooms zichzelf presenteren - zullen de limited edition klokken geëxposeerd en verkocht worden. Ook zal de studio van Robert Bronwasser worden ingericht met de nieuwe Pully collectie, die hij voor het Nederlandse designmerk Cascando heeft ontworpen. Deze collectie bestaat uit verschillende tafels en zitelementen, en zal tijdens GLUE voor het eerst ‘live’ aan het publiek getoond worden.

Wanneer? Tijdens GLUE - 16 t/m 19 september 2021
Waar? Robert Bronwasser Design, Asterweg 103, Amsterdam

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie