Ontdek Strato Sitebuilder: Bouw je ideale website eenvoudig en overzichtelijk

Ontdek Strato Sitebuilder: Bouw je ideale website eenvoudig en overzichtelijk

Redactie Baaz

Een goede website is van onschatbare waarde. STRATO, een bekende naam in websitehosting en domeinregistratie, gaat nog een stap verder met de STRATO Sitebuilder. Wij hebben de unieke kans gekregen om deze innovatieve tool zelf te testen!

Tekst: Eva Meily

STRATO, oorspronkelijk een Duits hostingbedrijf gespecialiseerd in webhosting en domeinnamen, heeft zijn aanbod aanzienlijk uitgebreid. Ze bieden naast webhosting en domeinnamen ook webshops, online marketing tools, mailboxen en de veelbesproken sitebuilder. Met meer dan 300 domeinextensies en 4 miljoen domeinen onder hun beheer, is STRATO een prominente speler online. 

Tijdens onze test zagen we hoe STRATO betaalbare en diverse pakketten biedt, geschikt voor zowel beginnende ondernemers als gevestigde bedrijven. Met de STRATO Sitebuilder Basic kun je gratis een website creëren en geniet je van een maand zonder kosten om het platform uit te proberen. Na deze proefperiode is de prijs slechts 5 euro per maand. Je kunt kiezen uit een Business-, Pro- en Basic-pakket. Elk pakket komt met een domeinnaam, SSL-certificaat, e-mailfunctionaliteit, versie- en gebruikersbeheer. Het Business-pakket, ideaal voor grote websites met 1.000 pagina's, omvat de speciale tool STRATO rankingCoach, voor verbeterde Google-zichtbaarheid. Het Basic-pakket, met 5 pagina's, past beter bij een kleinschalige online aanwezigheid. We hebben ervaren hoe STRATO's scala aan keuzes uiteenlopende behoeften dekt, van geavanceerde bedrijfstools tot eenvoudigere opties.

Gebruiksvriendelijkheid en Overzichtelijkheid

De STRATO Sitebuilder biedt een gebruiksvriendelijke ervaring, iets wat ons direct uit eerste hand opviel. Met statistieken, toppagina-overzichten en eenvoudige pagina-editing binnen handbereik, en hulp van Tim, die ook de YouTube-handleidingen presenteert, is het opzetten van je ideale website een fluitje van een cent. De Nederlandstalige interface vergemakkelijkt het begrijpen van instructies, wat we als een groot pluspunt zagen. Ook zijn statistieken essentieel voor het succes van je website. We ontdekten hoe STRATO uitgebreide statistische mogelijkheden biedt, zoals het delen van populaire berichten en het volgen van gebruikersactiviteiten op je site.

Ontwerpmogelijkheden

STRATO moedigt het zelf bouwen van je website aan, met talloze opties, van het bewerken van templates tot het volledig zelf opbouwen van je site. Je kan ten alle tijden je ontwerp aanpassen; STRATO geeft toegang tot gratis stockfoto's en andere templates. Het aanpassen en toevoegen van functies was tijdens onze test soepel en eenvoudig. Kortom; we waren erg onder de indruk.

Dit is een artikel uit Baaz 4.2023. Lees hem nu digitaal: Baaz 4.2023!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie