Ontdek 7 oorzaken waarom leasen zo razend populair is onder ondernemers

Ontdek 7 oorzaken waarom leasen zo razend populair is onder ondernemers

Redactie Baaz

Leasen is een hele populaire constructie en het is voor veel ondernemers het gesprek van de dag. Een aantal jaren geleden werd de grens van 1 miljoen lease auto's doorbroken in Nederland Hoe kun je het meeste voordeel halen uit jouw specifieke situatie? Er is in ieder geval veel te winnen met een lease auto. Hier vind je 7 van de grootste oorzaken en redenen om te leasen.

1. Altijd in een nieuwe auto rijden en: goedkoop

Een auto leasen doe je meestal met een contract van 5 jaar. Aan het begin van deze periode is de auto nieuw (althans, bij het grootste gedeelte van de leaseconstructies).

Dit is een groot voordeel van het leasen van een auto. Zonder dat je in een keer een groot bedrag hoeft over te maken, rijd je in de nieuwste auto's. Dat geldt voor alle leasevormen, financial- en operationale lease, maar ook voor private leasen.

2. Geen zorgen over plotselinge kosten bij het leasen

De meeste lease constructies gaan uit van een all in prijs. Eventuele reparaties komen dus niet voor de rekening van de leaser.

Sowieso is het feit dat er gebruik wordt gemaakt van vooral nieuwe auto's reden om aan te nemen dat de reparatiekosten niet zo hoog zijn.

3. Belastingvoordelen door te leasen

Zeker voor ondernemers bieden leaseauto's veel belastingvoordelen. Fiscaal afschrijven is een van deze voordelen, maar daarnaast kan ook btw worden afgetrokken.

Hierdoor kan het zomaar voorkomen dat je jaarlijks honderden euro's bespaart. En dat terwijl je in de nieuwste auto's rijdt!

4. Rijd nog goedkoper in een elektrische auto

De fiscale voordelen van het leasen die hierboven genoemd zijn, gelden nog meer voor elektrische auto's. Tot en met een bepaald bedrag is het leasen van een EV zeer voordelig en betaal je slechts een klein percentage bijtelling. 

5. Occasions zijn duurder geworden

Hoewel je vroeger voor een redelijke prijs een tweedehands auto op de kop kon tikken, is dat tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk.

De prijzen van occasions zijn steeds duurder. Dit komt door de nieuwe technologieën die ervoor zorgen dat auto's langer mee gaan, maar als gevolg van corona en de oorlog. 

6. Houd je liquide middelen in de kas

De onzekerheid wegnemen door te leasen betekent ook dat je je liquide middelen in de kas kunt houden. Je komt niet voor grote uitgaven te staan en je houdt je buffer intact.

Een win-win situatie dus!

7. Tegenwoordig kun je bijna alles leasen

Iets in een keer betalen gebeurt steeds minder. Denk aan de Swapfiets, je telefoon, zelfs laptops kunnen worden geleaset.

Het komt steeds meer voor en dat komt mede door alle redenen die hierboven genoemd zijn.

8. Wiki lease

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het leasen van auto's. Op onze site tankpas-aanvragen.nl hebben wij daarom een wiki lease gemaakt. Een overzicht van leaseauto artikelen die wij afgelopen jaren hebben gepubliceerd.
Ook is er een aparte informatie pagina te vinden over zakelijk auto leasen met de directe mogelijkheid om lease auto's te bekijken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie