Onroerend goed is bezig met opmars buiten de Randstad

Onroerend goed is bezig met opmars buiten de Randstad

Redactie Baaz
Het aantal vestigingen van bedrijven die zich bezighouden met handel, beheer, verhuur of bemiddeling op de onroerend goedmarkt groeit niet langer het hardst in de provincie Noord-Holland. Waar het aantal bedrijfsvestigingen per inwoner in de bedrijfstak in Noord-Holland steevast een stuk harder toenam dan in de rest van Nederland, neemt dit inmiddels harder toe in de provincies Groningen, Flevoland, Friesland, Gelderland en Noord-Brabant.

Dit blijkt uit onderzoek van Parel Beheer waarin, op basis van vorige maand verschenen gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), lokale verschillen en trends in de bedrijfstak 'verhuur en handel van onroerend goed' in kaart zijn gebracht.

In de provincies Groningen, Flevoland en Friesland was de procentuele groei van het aantal bedrijfsvestigingen per inwoner in de bedrijfstak het afgelopen jaar het grootst. In de provincie Overijssel was de groei het kleinst en in de provincies Drenthe en Utrecht was het afgelopen jaar zelfs sprake van krimp.  

In de bedrijfstak is het aantal bedrijfsvestigingen per inwoner in 2021 nog wel het grootste in de provincie Noord-Holland. Met 244,3 vestigingen per 100.000 inwoners ligt het aantal vestigingen per inwoner in Noord-Holland nog steeds 35 procent hoger dan het Nederlandse gemiddelde van 181 vestigingen. 

In de provincies Noord-Holland, Zeeland en Utrecht blijkt het aantal bedrijfsvestigingen per inwoner in de bedrijfstak in 2021 het hoogst. Daartegenover is het aantal bedrijfsvestigingen in de provincies Drenthe, Groningen en Limburg het laagst.  

De volledige resultaten van het onderzoek staan gepubliceerd op: https://parelbeheer.nl/onderzoek-onroerendgoed-2021/

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie