Online solliciteren makkelijker met Tangram

Online solliciteren makkelijker met Tangram

Redactie Baaz

Een slim programma van Tangram bespaart sollicitanten het invullen van online CV-formulieren. Het enige wat nog nodig is, is het uploaden van het oorspronkelijke CV.

De Textkernel cv-extractie software vult daarna de velden van het digitale sollicitatieformulier vanzelf in. Tangram speelt hiermee in op een belangrijke behoefte in de huidige krappe arbeidsmarkt; het solliciteren via internet gemakkelijker maken en daardoor het aantal online sollicitaties verhogen.

Een veelvoorkomende klacht van sollicitanten is dat ze bij elke sollicitatie via internet telkens opnieuw uitgebreide digitale formulieren moeten invullen. Veel potentile kandidaten laten zich hierdoor afschrikken.

Drempel
De nieuwe internetservice van Tangram verhoogt de kans op goede kandidaten voor een vacature, want de drempel om te solliciteren wordt verlaagd. De sollicitant hoeft minder moeite te doen om te reageren. Bovendien blijft er voor de recruiters meer tijd over voor een goede afhandeling van de sollicitatie, want handmatig invoerwerk - aan de hand van gemailde cv's of verkeerd ingevulde digitale formulieren - is verleden tijd.

Textkernel vertaalt op intelligente wijze de inhoud van een cv naar gestructureerde informatie en zet deze automatisch in het digitale reactieformulier. De vertaalslag vindt al plaats op het moment dat de sollicitant via internet reageert op een vacature door zijn cv te uploaden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie