One stop webshop - webwinkel te huur!

Redactie Baaz
Verkoopt u als leverancier nog geen producten online, omdat u opziet tegen de bouw van een webwinkel? Sinds enige tijd is er een prima alternatief: huur een kant en klare webshop.

Tijdens de internetbubble begin deze eeuw stond een webwinkel garant voor een extreme waardevermeerdering van de betreffende organisatie. Alle verkoop zou via het web gaan verlopen. Die verwachtingen zijn niet helemaal uitgekomen, maar dat maakt het internet niet minder interessant als verkoopkanaal. Het opzetten van een webwinkel is tegenwoordig helemaal zo moeilijk niet meer en technische kennis is nauwelijks vereist. WINMAG Pro nam drie webshopsystemen onder de loep.

Het opzetten van een webshop lijkt een ingewikkeld project, maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. De belangrijkste vraag bij de start is wat je voor ogen hebt. Hoe meer specifieke wensen, hoe hoger de kosten van de uiteindelijke webshop. Wil je een koppeling met een eigen voorraadbeheersysteem of de financile administratie, dan is er wellicht maatwerk nodig, maar in principe zijn er geen grote investeringen nodig.

Kant en klaar
Verschillende aanbieders bieden kant en klare webshops aan voor bedragen die variren tussen de nul en vele duizenden euros per maand. De basis van de webshop is binnen een paar uur klaar en je hoeft je nauwelijks te bemoeien met de techniek achter de winkel.

De lay-out van zon webshop is gebaseerd op meegeleverde sjablonen en over het algemeen vrij standaard. Bij duurdere pakketten heb je meestal de mogelijkheid om zelf het design (in beperkte mate) aan te passen. In veel gevallen is zon professionele winkel voorzien van uitgebreide mogelijkheden als voorraadadministratie, integratie met eBay, financile administratie en betalingsmogelijkheden als directe overboeking, PayPal en creditcards. De kosten zullen een paar tientjes per maand zijn.
Er bestaan ook gratis Open Source-oplossingen, met OScommerce als meest prominente voorbeeld. Dergelijke oplossingen zijn voor een flink deel naar eigen hand te zetten, maar daar zijn wel programmeurs en webdesigners voor nodig.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie