Ondernemerschap en online ondernemen

Redactie Baaz
In Nederland zijn zeer veel mensen die zichzelf ondernemer noemen, maar wanneer ben je nou echt een succesvol ondernemer?

Het feit dat je ooit een bedrijf bent gestart en jezelf hebt ingeschreven bij de kamer van koophandel betekent natuurlijk niet dat je al een echte succesvolle ondernemer bent. Wanneer je je zelf precies een succesvol ondernemer kunt noemen hangt af van verschillende factoren en hoe je je er tegenaan kijkt. De één vindt zichzelf een succesvol ondernemer als hij of zij er van kan leven, terwijl de ander zich een succesvol ondernemer vindt als de onderneming op een goede manier blijft groeien. Het opbouwen en behouden van een goede onderneming is iets wat lastig is en altijd lastig zal blijven.

Enerzijds heb je ondernemingen die nooit echt van de grond komen, waardoor het bestaansrecht snel afneemt en ze wat anders met hun tijd moeten doen. Anderzijds heb je ondernemingen die snel pieken, maar uiteindelijk ten onder gaan, omdat ze te groot willen worden of bijvoorbeeld omdat ze te veel geïnvesteerd hebben en niet helemaal meer kunnen rondkomen. Het blijft altijd lastig, daarnaast is ook de locatie erg belangrijk.

Succesvolle internetondernemingen

Dit brengt ons op het feit dat er veel succesvolle ondernemingen zijn die het zeer goed doen. Ze blijven groeien en dat komt omdat ze succesvol en innovatief zijn. Een van die ondernemingen is bijvoorbeeld Nederlandreview.nl. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier als consument recensies plaatsen. Dit is een affiliate businessmodel. Vandaag de dag leven we in een tijd waarin vele aanbieders en online webshops actief zijn, maar regelmatig is de service of betrouwbaarheid zeer slecht tot matig.

Voor het digitale tijdperk was het moeilijk om een beeld te krijgen van een groot bedrijf, omdat je weinig goede recensies kon lezen. Dit gegeven maakt Nederlandreview uniek, daarnaast is het een bedrijf dat groeit en blijft groeien. Het voordeel is ook dat je er recensies kan vinden over van alles en niet alleen over één specifiek iets. Er staan reviews op over verschillende bedrijven, zoals Ohra of Tsjechoreizen. Het bedrijf is opgericht door jonge ondernemers en blijft groeien. In de toekomst zal het hoogstwaarschijnlijk ook blijven groeien, want er komen steeds meer bedrijven en recensies bij.

Online ondernemen: succes in filmpjes

Een ander succesvolle internetonderneming is kids-tube.nl. Het concept hiervan is simpel: het is in principe YouTube, maar dan gericht op kleine kinderen. Dit is natuurlijk een gat in de markt, want YouTube is weliswaar zeer succesvol, maar hier worden nogal vaak ads (promotievideo’s) geplaatst die risicovol zijn voor kinderen om te bekijken. Enerzijds omdat ze nog niets van het internet begrijpen en ten tweede omdat er weinig filmpjes zijn die speciaal op hun gericht zijn.

Bij Kids-Tube is dit niet het geval, want de kinderfilmpjes die daarop staan zijn speciaal gericht voor de doelgroep van kinderen. Op die manier worden bijvoorbeeld ook aanstootgevende filmpjes niet zichtbaar voor het kinderbrein en dit maakt het zeer succesvol. Paw Patrol of Donald Duck filmpjes zijn één van de vele kinderfilmpjes die dagelijks vele malen worden bekeken.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie