Ondernemers weer positief over werkgelegenheid
Ondernemers weer positief over werkgelegenheid

Ondernemers weer positief over werkgelegenheid

Redactie Baaz
Voor het eerst in vijf jaar zijn ondernemers weer positief over de werkgelegenheid die ze in hun bedrijf verwachten. Ze hebben dus positieve verwachtingen voor 2016, zo maken CBS, EIB, KvK, MKB-Nederland en VNO-NCW bekend.

Niet alleen zijn de ondernemers positiever over de werkgelegenheid, ze voorzien ook meer omzet, investeringen en export. Daarnaast is het ondernemersvertrouwen in het vierde kwartaal ondanks een kleine afname positief.

Meer personeel in dienst in 2016

Het aantal ondernemers dat denkt dat de personeelsomvang zal toenemen is met achttien procent  voor het eerst in vijf jaar groter dan zij die een afname verwachten (dertien procent). Vooral bedrijven in de groothandel, de zakelijke dienstverlening en de informatie en communicatie voorzien een uitbreiding van hun personeelsbestand in 2016. In alle sectoren verwachten ondernemers volgend jaar per saldo een stijging van de omzet. Volgens 37 procent van de bedrijven zal meer omzet worden behaald dan in 2015. Slechts negen procent verwacht een lagere omzet, zodat per saldo 28 procent van het bedrijfsleven uitgaat van omzetgroei.

Net als voorgaande jaren verwachten ondernemers een groei van de buitenlandse omzet. Ondernemers verwachten net als voor 2015 een groei van investeringen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie