Ondernemers, neem plaats in de ‘driver’s seat’

Ondernemers, neem plaats in de ‘driver’s seat’

Redactie Baaz

Veel ondernemers met een groeiend bedrijf werken vooral in het bedrijf. Ze weten overal het meest van en zijn als het ware de vliegende kiep van het bedrijf. Het effect? Zij werken vaak keihard en zijn voornamelijk brandjes aan het blussen. Ze zijn moe en prikkelbaar, hebben geen of onvoldoende overzicht en altijd te weinig tijd. Hun toegevoegde waarde neemt daardoor af en zij ervaren bovendien minder voldoening. Maar het kan anders. In het nieuwe boek Driver’s seat vertelt Antoinette Nunes, zelf succesvol ondernemer en ervaren mkb-consultant, hoe je in zeven krachtige stappen een bedrijf creëert dat voor jou werkt.

Wil je als ondernemer jouw bedrijf meer voor je laten werken, dan zul je een andere rol moeten vervullen. In die nieuwe rol toon je ondernemend leiderschap: je neemt de leiding en geeft sturing. Je neemt dus plaats op de bestuurdersstoel, de driver’s seat. Vanuit die positie ga je je onderneming zo aansturen en inrichten dat die succesvol verder groeit zonder jouw dagelijkse operationele bemoeienis. Zo creëer je een bedrijf dat voor jou werkt.

Moeilijk, maar noodzakelijk

Maar hoe pak je dat aan? Hoe word je van een drukke, overbelaste en 24/7 hardwerkende ondernemer die ontspannen en succesvolle ondernemer, die de leiding heeft en niet langer door het bedrijf geleid wordt? Met zeven krachtige stappen laat Antoinette Nunes zien hoe je de touwtjes weer in handen neemt. Zij helpt je om doordachte keuzes te maken en te focussen op de juiste zaken, die niet extreem veel tijd kosten maar wel extreem veel opleveren. Dankzij nieuwe inzichten leer je anders naar je tijdsbesteding, gedrag en huidige rol te kijken. Je ontdekt enerzijds hoe je het bedrijf beter kunt vormgeven en wat je rol zou moeten zijn, en anderzijds hoe de verantwoordelijkheid zo kan worden verdeeld dat jij meer vrijheid krijgt. Je gaat datgene wat je belemmert bij de wortel aanpakken. Dat lijkt moeilijk en misschien wel eng. Maar het is noodzakelijk als je een bedrijf wilt hebben waar jij aan het stuur zit en niet andersom.

Een waardevoller bedrijf

Driver’s seat is geschreven voor de ambitieuze mkb-ondernemer die een goedlopende zaak heeft en wil doorgroeien, maar die nu vooral bezig is met operationele zaken. Door de stappen uit het boek te doorlopen ontdek je hoe je ruimte creëert voor projecten en taken waarmee je een bedrijf bouwt waarin je misbaar bent. Zo help jij het naar het volgende level. De nieuwe manier van werken levert niet alleen de beste resultaten op, maar geeft je ook veel vrijheid. Bovendien wordt je bedrijf waardevoller en in de toekomst beter verkoopbaar.

Ook interessant voor directeuren, CEO’s en zzp’ers:

Als je als zzp’er met de kennis van Driver’s seat gaat ondernemen dan kan je bedrijf groeien zonder dat het om jou als ondernemer heen draait. Zo ontwikkel je een zelfstandiger bedrijf dat je niet opslokt, en veel meer waarde geeft aan jou en je bedrijf.

Directeuren en CEO’s kunnen met de kennis in dit boek hun rol als een ondernemende leider vervullen waarbij ze van de grotere toegevoegde waarde zijn om het bedrijf te laten groeien en winstgevender te maken.

 

SPECIFICATIES

UITVOERING:    paperback

OMVANG:          208 pagina’s

AUTEUR:             Antoinette Nunes

ISBN:                    9789089657206

PRIJS:                   € 29,99

VERSCHIJNT:     16 februari 2023

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie