Ondernemers let op! Verplichte laadpalen vanaf 2020

Ondernemers let op! Verplichte laadpalen vanaf 2020

Redactie Baaz

Onze oplettendheid met betrekking tot het milieu neemt alsmaar toe. Het scheiden van afval, het hergebruiken van materialen en besparen op licht en elektriciteit, zijn slechts enkele voorbeelden van de maatregelen die we massaal nemen. Ook pakken we steeds vaker de fiets, waardoor we de auto nét iets vaker laten staan. En, dat is maar goed ook, want wanneer je iedere dag heen en weer reist, stoot je afhankelijk van de afstand, maar liefst 900- tot 4000 kg CO2 per jaar uit. Veel mensen kiezen er dan ook voor om over te stappen op een elektrische auto. Maar wist je dat jij als ondernemer zijnde verplicht bent om jouw werknemers van de hiervoor bestemde laadpalen op de parkeerplaats van jouw bedrijfsterrein te voorzien?

De toename van elektrische auto’s betekent niet alleen een betere leefomgeving, maar ook een toename van de kans dat een van jouw werknemers er een bezit of ambieert aan te schaffen. Maar wat zijn de voordelen van een elektrische auto? En wat betekent dit voor jou?

De voordelen

1. Goedkoop in gebruik

Wanneer je er voor kiest om een elektrisch auto aan te schaffen, kies je er voor om tanken achter je te laten. Met een elektrische auto wordt tanken namelijk verleden tijd. De kosten voor tanken zijn een stuk hoger, dan het opladen van een elektrische auto. Win-win!

2. Milieuvriendelijk

Rijd je een elektrische auto, dan worden er in vergelijking tot een niet-elektrische auto, niet langer luchtverontreinigende stoffen uitgestoten. De publieke laadpalen daarentegen worden nog altijd wel opgewekt uit fossiele brandstoffen, maar desondanks ben je de niet-elektrische autorijders nog altijd een stapje voor. Wens jij jouw auto wél op te kunnen laden door middel van groene stroom? Dan kan dat door middel van zonnepanelen, die jouw auto via een laadpaal alsnog van elektriciteit voorzien.

4. Weinig onderhoud

Naast het feit dat de elektrische auto aanzienlijk milieuvriendelijker is, vergt deze weinig onderhoud. De auto beschikt namelijk over weinig tot geen bewegende delen, waardoor de kans op slijtage of veroudering afneemt.

Investeren in laadpalen

Voor zowel mens- en aarde, dus ook voor jou, betekenen deze voordelen veel goeds. Wat dit voor jou nog betekent binnen het ondernemerschap, is dat iedere ondernemer die beschikt over een parkeerplaats op een bedrijfsterrein, die ruimte voor 10 of meer auto’s biedt, voor iedere 10 parkeerplaatsen minimaal één laadpaal kopen verplicht is. De kosten van  laadpalen voor jouw bedrijf kunnen variëren van 1500- tot 2500,-. Kun jij je dit als ondernemer niet veroorloven, dan biedt de overheid jou diverse mogelijkheden om hier alsnog in te kunnen voorzien.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie