Ondernemer koopt duurste penthouse van Nederland
Duurste appartement van Nederland verkocht

Ondernemer koopt duurste penthouse van Nederland

Redactie Baaz
Het duurste penthouse van Nederland is verkocht. Ondernemer Won Yip heeft ongeveer 16 miljoen euro neergeteld voor het optrekje aan het IJ in Amsterdam.

Penthouse van ongeveer 16 miljoen euro

Het penthouse van 1.440 vierkante meter bevindt zich bovenin de nog te bouwen Pontsteiger aan het IJ. Christie's International Real Estate wil niet zeggen wat de exacte verkoopprijs is, maar volgens het vastgoedbedrijf komt 10.000 tot 11.000 euro per vierkantemeter aardig in de buurt. ​Won Yip, die de eigenaar is van onder meer de Majestic, Europub en Players, heeft ook acht parkeerplaatsen en twee ligplaatsen voor een boot aangeschaft. 

Yip was meteen onder de indruk toen hij tijdens Masters of LXRY een maquette van het penthouse zag. 'Ik moet nog even wennen aan de aankoop en voel me zeer bevoorrecht dat ik het heb kunnen kopen', laat hij weten aan AT5. De horeca-ondernemer gaat het pand samen met zijn vrouw inrichten. Hij overweegt een deel van de ruimte weer te verkopen. Eigenlijk wilde Yip de helft van het penthouse kopen, maar dat was niet mogelijk. 

Keihard werken voor zo'n penthouse

De zakenman vertelt aan RTL Z dat hij zijn imperium heeft opgebouwd door 'dag en nacht te werken'. 'Ik heb er dertig jaar keihard voor gewerkt en ben niet snel tevreden, zoals veel andere Nederlandse ondernemers wel zijn', aldus Yip. 'Dat is het verschil. Anderen klagen dat ze het moeilijk hebben, maar gaan ondertussen wel op vakantie. Dat deed ik jarenlang niet.'

Bron beeld: © Christie's International Real Estate

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie