Ondernemer, is de Eet Beweeg Slaap-formule iets voor jou?

Ondernemer, is de Eet Beweeg Slaap-formule iets voor jou?

Redactie Baaz
Slapend rijk worden: het lijkt een grap, maar slapen is wel degelijk dé sleutel tot succes, aldus Tom Rath.

In zijn bestseller Eet, beweeg, slaap, houdt hij een overtuigend pleidooi voor meer slaap als essentieel onderdeel van een productief leven. Hij laat zien hoe je in kleine stappen grote veranderingen teweeg kunt brengen. Een gezond, succesvol leven is haalbaar voor iedereen en wel nú.

Eet Beweeg Slaap-formule

Bijna allemaal willen we een fitter en productiever leven leiden. Om dat te bereiken proberen we van alles: we gaan naar de sportschool, storten ons op een nieuw dieet en werken een uurtje langer door. Hoe komt het dan dat we ons toch niet beter voelen en onze productiviteit er amper op vooruit gaat? 

Volgens Rath zien we één cruciaal ding over het hoofd: slaap. We verwaarlozen het belang van slaap. Als je beter slaapt, heb je minder behoefte aan ongezond eten, voel je je fitter en ga je automatisch meer bewegen waardoor je ook weer beter slaapt. Dit eenvoudige principe ligt ten grondslag aan de Eet Beweeg Slaap-formule van Rath.  

Met kleine stappen naar een grote verandering

Een andere belemmering op weg naar een gezonder leven is onze kijk op verandering. We willen veranderen maar leggen de lat te hoog. We willen te veel in te korte tijd veranderen, aldus Rath. 

Verandering is echter geen eenmalige gebeurtenis maar een proces. Wil je dat de formule slaagt, dan hoef je enkel maar kleine stappen in de goede richting te zetten. Als je iedere dag maar iets meer beweegt dan de dag ervoor, iets eerder naar bed gaat, iets gezonder eet, ontstaat er vanzelf een blijvend patroon waarvan je echt de vruchten zult plukken.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie