Ondernemer haalt prank uit met winkeldieven

Ondernemer haalt prank uit met winkeldieven

Redactie Baaz
Ondernemer organiseert feestje voor 'winkeldieven' nadat zij zich bedenken.

Ondernemer organiseert feest

Christiaan Westergaard had woensdag, in plaats van de politie te bellen, de videobeelden van de winkeldiefstal op Facebook gezet met daarbij de oproep: 'wie kent deze jongens?' De oproep op de sociale schandaal leverde hem al snel naam en rugnummers op. Op datzelfde Facebook benaderde Westergaard ook de jongens met de vraag wanneer ze kwamen afrekenen. Ontkennen deden ze niet. Ze gaven onmiddellijk aan spijt te hebben van hun ondoordachte daad, zo meldt de ondernemer tegen RTL Nieuws. Een dag later werd zowaar een afspraak gemaakt voor de 'transactie'.

Van fouten moet je leren

Nadat de afspraak was gemaakt belde Westergaard meteen wat vrienden. 'Ik hem meteen confetti geregeld, feesthoedjes en fopneuzen. Samen met vrienden van de tattooshop tegenover heb ik de jongens verrast. En het ging precies zoals ik had gehoopt. De confetti zit nog steeds tussen plafondtegels en de kleding in mijn winkel. Maar het is het allemaal waard geweest. We hebben er de hele dag hard om moeten lachen.' Maar wat was de reactie van de jongens? 'Nou, ze waren totaal verbouwereerd', zegt Westergaard. 'Ik heb ze een stevige preek gegeven, en dat is dat, wat mij betreft.' Op de beelden is de zien hoe de jongens overvallen worden door de 'surprise party', de ondernemer haalt aan het einde een bord omhoog met de tekst, 'Van fouten moet je leren'.

De politie van West-Brabant gaat niet inhoudelijk in op deze zaak omdat niet duidelijk is welke afspraken gemaakt zijn tussen de jongens en de ondernemer, zo kunnen er andere voorwaarden zijn gesteld, het 'feest' kan ook in scene zijn gezet. De politie geeft aan dat de ondernemer beter aangifte had kunnen doen, de privacy van de jongens is nu ook geschonden, en de beelden zijn feitelijk niet meer van het internet te krijgen, meldt een woordvoeder van politie West-Brabant.

De rest van het bericht kun je hier bekijken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie