Ondernemen en huis kopen

Ondernemen en huis kopen

Redactie Baaz

Je hebt je zaakjes goed voor elkaar. Na lang wikken en wegen heb je besloten dat het niks is voor jou: zo’n vaste baan. Het is tijd om voor jezelf te beginnen. Je hebt een mooi businessplan gemaakt, netwerkt je suf en in je spaarzame vrije tijd kijk je regelmatig op Funda. Want een huis kopen staat ook nog op je to-do-list.

Er is meer mogelijk dan je denkt

Blijf rustig rondkijken op Funda, wat de mensen om je heen ook zeggen. Want een huis kopen als je aan de slag gaat als zelfstandige kan wel. Tot een paar jaar geleden waren de banken zeer terughoudend bij het verstrekken van hypotheken aan zelfstandigen. Nu het aantal ZZP’ers explosief groeit, gaan steeds meer hypotheekverstrekkers overstag: ook zelfstandigen krijgen nu een hypotheek.

Nog even geduld als je net bent gestart

Je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en aansluitend direct cashen bij de bank is iets te optimistisch. Om iets te kunnen kopen moet je een klein beetje geduld hebben: een jaar om precies te zijn. Wil je een hogere hypotheek, dan is het goed om minstens drie jaar te wachten. Soms heb je bij je oude baan afscheid genomen met een ontslagvergoeding. Opgeteld bij je spaargeld heb je misschien een mooi bedrag dat je kunt inbrengen. Als dat zo is, is een hypotheekverstrekker vaak sneller bereid om je een lening te verstrekken. 

Speciale hypotheek 

Steeds meer hypotheekverstrekkers zien de noodzaak van een ZZP'ers -hypotheek. Onder speciale voorwaarden is er veel mogelijk voor een startende ondernemer. Bij NIBC Direct bijvoorbeeld zijn zelfstandigen van harte welkom. Als je minimaal een jaar actief zelfstandig bent, kunnen zij je een hypotheekvoorstel doen. Je moet dan wel aan kunnen tonen dat de kans groot is dat je onderneming succesvol zal blijven. Bovendien betaal je 0,30% extra rente. Deze renteopslag vervalt na tien jaar automatisch. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie