Onderneemster loopt halve marathon op pumps

Bart Remmers
Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Dat is verleden tijd als het aan de Nederlandse onderneemster achter LINJA shoes, Bianca Blom, ligt. Door uitvoerig onderzoek naar de juiste pasvorm, kwaliteit, materialen en een (grootschalige) analyse van vrouwenvoeten creëerde zij naar eigen zeggen dé ultieme pump.

Het lopen op naaldhakken wordt volgens Bianca hierdoor een stuk makkelijker en aangenamer én kan twee keer zo lang zonder pijn. Om deze belofte kracht bij te zetten, liep Bianca Blom een halve marathon op LINJA pumps door modestad New York City en vestigde ze een nieuw record. 

Marathon New York

Zondag 16 september nam Bianca ‘the street is every womans catwalk’ letterlijk en liep ze in 6 uur en 55 minuten 21.1 kilometer op LINJA pumps door de iconische modestad New York City. Hiermee zette ze een record: nog nooit liep iemand zo ver op hoge hakken. Startend in Central Park wandelde ze door Manhattan over onder meer 5th Avenue en Times Square en eindigde ze bij de Washington Square Arch. Haar prestatie wordt ingestuurd om een plek te bemachtigen in het Guinness Book of Records. 

Met het lopen van de halve marathon maakt LINJA haar entree in Amerika. Vandaag lanceert het merk in het MADE hotel in Manhattan. Vanaf dat moment zijn de pumps ook hier verkrijgbaar via de internationale webshop. 

Twee keer zo lang op hoge hakken

Als liefhebber van het lopen op hoge hakken kende Bianca de worsteling (en vaak pijn) die hierbij komt kijken. Hier moest een oplossing voor komen. De pumps van LINJA zijn het resultaat van de kennis van orthopedische schoenmakers, designers, Italiaans vakmanschap én de feedback van honderden vrouwen. Samen ontwikkelden zij een pump waarbij het gewicht beter over de gehele voet wordt verdeeld en de hakhoogte lager aanvoelt dan deze in werkelijkheid is. 
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart