Occasionetje gezocht? Toch maar weer een Duitser!

Occasionetje gezocht? Toch maar weer een Duitser!

Redactie Baaz
Duitse automerken- en modellen zijn het meest geliefd onder Europese occasionzoekers en hier vormt Nederland geen uitzondering op.

De BMW 3-serie is binnen Europa zelfs al voor het tiende jaar op rij het meest gezochte model. Ondanks een flinke prijsstijging staat de BMW 5-serie nog steeds op de derde plek van populairste occasions in Europa. In Nederland zijn andere Duitse modellen geliefder; de Volkswagen Golf en Polo zijn de meest gezochte occasions.

Dit blijkt uit het jaarlijkse Europe Report van AutoScout24. Hierin worden vraag en aanbod van 2 miljoen occasions in zeven Europese landen* met elkaar vergeleken op basis van merk, type, prijs en kleur.

Eigen merk eerst

De top vijf van de meest gezochte automerken in Europese landen zijn voornamelijk van Duitse afkomst. Het meest gezochte merk is BMW, gevolgd door Mercedes-Benz, Audi, Volkswagen en het Amerikaanse Ford.

Gekeken naar het aanbod van automerken staat een merk uit eigen land op nummer één in Duitsland (Volkswagen), Frankrijk (Renault) en Italië (Fiat). In Nederland bestaat de top vijf uit Volkswagen, Renault, Opel, Ford en Peugeot.

Zwart is het nieuwe... zwart

Het afgelopen jaar zijn de populairste kleuren van occasions onveranderd gebleven. Zwart, de kleur die al jarenlang de meest favoriete carrosseriekleur is, is zelfs nog iets verder in populariteit gestegen; van 28,7 naar 29,1 procent.

Hierna volgen grijs, wit, zilver en blauw. De Spanjaarden voegden twee jaar geleden rood toe aan de top vijf, maar vorig jaar werd deze kleur door zilver ingehaald. Toch staat deze kleur van de liefde dit jaar weer op de vijfde plek in Spanje. Ook in Nederland blijft er een trouwe achterban voor de kleur rood.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie