NPO Radio 5 week terug naar 80's.
NPO Radio 5 week terug naar 80's, walkman

NPO Radio 5 week terug naar 80's.

Redactie Baaz

NPO Radio 5 reist terug naar de eighties tijdens De Week van de Jaren 80, van zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 mei. Uiteraard wordt het een week boordevol muziek uit dit bonte decennium, afgewisseld met verhalen rond belangrijke (nieuws)gebeurtenissen van toen.
 

Artiesten die de revue passeren zijn onder anderen Klein Orkest, Dire Straits, Tina Turner, Doe Maar, Fleetwood Mac, UB40, Toontje Lager, The Alan Parsons Project, Het Goede Doel, Michael Jackson, Gloria Estefan & Miami Sound Machine en Lionel Richie.

Terugblikken
Tijdens de NOS-bulletins, maar ook op andere momenten, wordt teruggeblikt op impactvolle momenten uit de jaren van neonkleurige trainingspakken en schoudervullingen, De Familie Knots en Medisch Centrum West en de opmars van de walkman, cd en videorecorder. Denk aan de ramp in Tsjernobyl, inhuldiging van Koningin Beatrix, de Elfstedentochten van ’85 en ‘86, val van de muur, de ontvoering van Freddy Heineken, protesten tegen kernwapens en de introductie van de pinpas.

Spel
Tijdens elk programma wordt in De Week van de Jaren 80 het walkman-spel gespeeld met luisteraars. Er staan drie liedjes op de walkman: welke titels zijn te horen?

Toplijst
Afsluiting van De Week van de Jaren 80 vormt De Evergreen Toplijst van de Jaren 80 op vrijdag 26 mei, te horen van 06.00 tot 20.00 uur. De Toplijst wordt samengesteld door luisteraars die via nporadio5.nl kunnen stemmen van zaterdag 20 mei 08.00 uur tot en met woensdag 24 mei 12.00 uur.

NPO Radio 5
NPO Radio 5 is dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie