Nooit meer managen

Nooit meer managen

Redactie Baaz

In Amerika is het inmiddels een veelvoorkomende functie. Maar in Nederland en België nog tamelijk onbekend. De integrator. Een onmisbare partner. Niet de rechterhand van de ondernemer, maar zijn of haar rechterarm. De man of vrouw die strategische managementtaken overneemt, afdelingen met elkaar verbindt, beslissingen voorbereidt. In Nooit meer managen legt Angélique Piternella stap voor stap uit wat een integrator is, hoe je met hem samenwerkt, hoe je een integrator vindt die bij je past en wat hij je oplevert. Haar boek verschijnt op 17 november, de Dag van de Ondernemer.

Effectief Managen

Het lukt de meeste ondernemers nog wel de uitvoerende taken te delegeren, maar het loslaten van de strategische managementtaken die op hun bord blijven liggen, is een stuk lastiger. Zou het niet fantastisch zijn als ondernemers meer aan hun bedrijf werken dan in hun bedrijf? En zou het niet heerlijk zijn als iemand het dagelijks gedoe van hen overneemt zodat zij weer toekomen aan wat echt belangrijk voor hen is? Een integrator is zo iemand.

Optimale Bedrijfsgroei

Naarmate hun bedrijf groeit, lopen ondernemers zoals DGA’s en CEO’s tegen allerlei uitdagingen aan en frustraties aan. Het voordeel van werken met een integrator is dat ze de laatste beetjes strategische managementverantwoordelijkheden kunnen delegeren en kunnen gaan doen waar zij goed in zijn. Denk aan het aansturen van een managementteam, focus houden op de strategische doelen voor de korte, middellange en lange termijn, de algehele strategische bedrijfsvoering en het vertalen van de visie van de onderneming naar de werkelijkheid. Een ander voordeel is dat ondernemers niet alleen een strategische sparringpartner hebben, maar ook iemand die het bedrijf met hen samen runt. Daarom bespaart een integrator geld en levert winst op.

Of een bedrijf nu klein of groot is, werken met een integrator biedt meer vrijheid en versnelt de groei!

SPECIFICATIES

UITVOERING:    hardcover

OMVANG:          160 pagina’s

AUTEUR:            Angélique Piternella

ISBN:                   9789089656988

PRIJS:                 € 27,99

VERSCHIJNT:     17 november

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie