Een 360-graden blik op Internet of Things

Een 360-graden blik op Internet of Things

Redactie Baaz
Omdat steeds meer toepassingen gebaseerd zijn op het Internet of Things (IoT) zal het aantal security incidenten als gevolg van hacks toenemen.

Het Internet of Things biedt mogelijkheden om processen te optimaliseren en het comfort voor gebruikers te verbeteren. De mogelijkheden van slimme producten voor de verschillende branches zoals logistiek, e-health en domotica zijn legio. Het vooraf maken van goede afwegingen en het volgen van richtlijnen wordt door organisaties echter vaak overgeslagen. 

Risico's slimme producten

Door verkeerde beslissingen mislukken ‘slimme’ producten of brengen ze zelfs risico’s met zich mee. Hierdoor gaan bijvoorbeeld IoT-producten minder lang mee gaan, is de privacy in het geding, raken mobiele netwerken overbelast en zijn uiteindelijke slimme toepassingen onbetrouwbaar en kwetsbaar.

Het boek 'Aan de slag met Internet of Things' wil daarom de lezer helpen een 360-graden blik op IoT te ontwikkelen. Auteurs Robert Heerekop en Gilles Robichon beschrijven daarin de 5-stappen IoT-aanpak en omvat businesskansen, wetgeving, cybersecurity en technologie keuzes. 

Checklist

Ook bevat het boek checklists en interviews op verschillende deelgebieden met onder andere bijdragen van FoxIT-oprichter Ronald Prins (cyber security) en VU prof. Johan Hoorn (sociale impact). Het boek geeft iedereen, manager tot gebruiker, goed aan waar de kansen liggen die IoT biedt en waar specifiek op moet worden gelet.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie