Prototype rijdt volledig autonoom

Nissan onthult compleet elektrische IMx Concept

Redactie Baaz
Nissan heeft het doek getrokken van de Nissan IMx: een crossover studiemodel met volledig elektrische aandrijflijn.

Het prototype kan volledig autonoom rijden en heeft een indrukwekkende actieradius van meer dan 600 kilometer. Het innovatieve prototype geeft een voorproefje van de toekomst van Nissan Intelligent Mobility: Nissans benadering van de manier waarop auto’s worden aangedreven, gereden en geïntegreerd in de maatschappij. 

Nissan Intelligent Mobility is ontworpen om de verbinding tussen de auto en bestuurder te versterken, waarbij de auto een betrouwbare partner vormt met een veilig, gemakkelijk en plezierig rijgedrag. Door het aanbieden van ongekend veel rijplezier en de mogelijkheid om de rijmodus van het voertuig aan te passen, streeft de Nissan IMx ernaar om het dagelijkse leven van de bestuurders te veranderen.

Nissan Intelligent Driving

Het hart van alle technologische voorzieningen van de IMx is een toekomstige versie van ProPILOT waarmee volledig autonoom rijden mogelijk is. 
Nissan onthult compleet elektrische IMx Concept
Wanneer ProPILOT wordt geactiveerd, trekt het systeem automatisch het stuurwiel terug in het dashboard en gaan de stoelen uit hun vaste posities waardoor de bestuurder meer vrijheid krijgt en passagiers meer kunnen ontspannen en genieten van de reis. In de rijmodus Manual komt het stuurwiel terug en gaan de stoelen in de originele positie en is de bestuurder weer in control.
 
De Nissan IMx staat op Nissans nieuwe EV-platform, ontworpen voor maximale efficiency. Kenmerkend is de volledig vlakke bodemsectie met als resultaat een bijzonder ruime cabine en verbeterde rijdynamiek. Een laag zwaartepunt resulteert in directe besturing die de maatstaf vormt in het crossoversegment

Innovatieve batterij

De Nissan IMx crossover concept wordt aangedreven door een twee high-output elektromotoren, één tussen de vóórwielen en één tussen de achterwielen wat resulteert in vierwielaandrijving

Het gecombineerde vermogen bedraagt 320 kW met een koppel van 700 Nm. Een innovatieve batterij met zeer hoge energiedichtheid vormt de energiebron. De nieuwe batterij staat garant voor een actieradius van meer dan 600 kilometer op een enkele acculading. Inzittenden genieten dus van een uitgebreid avontuur zonder zich zorgen te maken over opladen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie