Nieuwe technologie noodzaak voor helft ondernemers in MKB

Nieuwe technologie noodzaak voor helft ondernemers in MKB

Redactie Baaz

Voor ondernemers die willen profiteren van een digitaal gedreven werkplek is het verbeteren van agility een topprioriteit.

Volgens een nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Ricoh, zegt de meerderheid (86 procent) van de ruim 1600 ondervraagde MKB’ers in Europa dat zij zich actief focussen op de optimalisatie van hun bedrijfsflexibiliteit in 2018.

Slechts de helft van de respondenten (51 procent) introduceert bewust nieuwe technologieën om sneller te kunnen reageren op trends en mogelijkheden, terwijl 52 procent verwacht binnen vijf jaar failliet te zijn als zij geen gebruik maken van gemoderniseerde werkplektechnologie.

Behoeften van werknemers

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse ondernemers technologie prefereren die direct aansluit bij de behoeften van werknemers. Zij geloven dat automatisering (69 procent), data-analyses (69 procent), documentbeheer (61 procent) en videoconferenties (47 procent) de meest positieve invloed zullen hebben op hun onderneming.

Productiviteit en innovatie, door middel van slimmere technologie op de werkvloer, worden gezien als een cruciale factor voor het succes van bedrijven. 70 procent van de ondervraagden beschouwt technologie als de basis voor de groei van het bedrijf, wat wijst op een sterk geloof in de waarde van een digitaal gedreven werkplek.

Virtual reality en blockchain

Maurits Aalders, Director Marketing bij Ricoh Nederland, voegt hieraan toe: 'MKB’ers laten zich niet gek maken door hypes zoals virtual reality en blockchain. Ze zijn juist zo verstandig om prioriteit te geven aan investeringen in de tools die een reëel, positief effect hebben op het bedrijfsresultaat. Het is belangrijk om goed na te denken over hoe technologie medewerkers in staat stelt sneller en slimmer te werken, waardoor het bedrijf flexibeler wordt. Doe je dit niet, dan loop je het risico te sneuvelen, terwijl de markt zich verder ontwikkelt zonder je.'

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie