Nieuwe mailserverbescherming van Nederlandse bodem

Redactie Baaz
Het Nederlandse Spicy Lemon/Eset, maker van het goed geteste Nod32, lanceert een mailserverbescherming met antispam en verbetert zijn beveiligingsproducten.

Eset Mail Security for Microsoft Exchange Server is een nieuw product voor het beveiligen van mailservers. Het is Esets eerste product voor dit doel dat beschikt over antispam en volgt Nod32 Antivirus voor Microsoft Exchange Server en biedt volgens de makers betere bescherming tegen nieuw opkomende bedreigingen.

Nieuw is de antispamfunctie met technieken als reputatiecontrole, contentanalyse, Bayesian-filtering en handmatige zogenoemde witte en zwarte lijsten. Als optie is nu ook zogenoemde grijze lijst mogelijk. Met die lijsten rubriceer je afzenders en websites al bij voorbaat als de goeden, de kwaden en de twijfelachtigen.

Quarantaineregels

Verder zijn quarantaineregels flexibel toe te passen, waardoor zowel massamails als specifieke berichten gemakkelijker apart zijn te zetten. Nieuwe technologie beschermt tegen zogenoemde rootkits en de software beschermt zichzelf tegen het ongewenst wijzigen van de configuratie.

Het beheer is volgens Spicy Lemon vereenvoudigd, waardoor het bewaken en het analyseren van de status van de mailserver en het herstellen van een systeem snel gebeurt met behulp van Eset SysInspector en Eset SysRescue.

Beschikbaar

Gelijktijdig zijn er nieuwe versies van de eerder uitgebrachte software Eset Smart Security en Eset Nod32 Antivirus beschikbaar. De nieuwe producten zijn direct in het Engels verkrijgbaar, de Nederlandstalige versies komen volgens Spicy Lemon eind maart.

Info: www.nod32.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie