Nieuwe iRex nog steeds zwart wit

Redactie Baaz
De nieuwe reader van iRex laat je A4 documenten op ware grootte lezen op een papierachtig scherm. Maar nog altijd in zwart-wit.
We zijn de eerste om toe te geven, dat de technologie van iRex verbluffend is. Het scherm werkt met miniscule witte en zwarte balletjes, die van en naar het oppervlak bewogen kunnen worden. Zo ontstaat een rustig beeld, dat een vergelijkbare ervaring als papier oplevert. Het scherm geeft zelf geen licht, waardoor het rustig leest.
De technologie is al enkele jaren oud en eigenlijk zaten we al een tijdje te wachten op een reader die het trucje in kleur kan. Dat is niet helemaal eerlijk, want dit vraagt een veel geavanceerdere technologie, maar toch.

SF
Bij de nieuwe Digital Reader 1000 is het schermformaat opgeschroefd naar A4 en de prijs is met 499 inclusief BTW een stuk minder afschrikwekkend, dan we van iRex gewend zijn. Toch betwijfelen we serieus dat de verkoopcijfers van iRex nu de hoogte in zullen schieten. Voor vijfhonderd euro heb je tegenwoordig twee mini laptops. Ons advies moge duidelijk zijn: koop tch de Digital Reader 1000. Het apparaat komt rechtstreeks uit een (zwart-wit) science fiction film, wat wil je nog meer! Bovendien zou het eeuwig zonde zijn als iRex zijn research moet stilzetten.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie