Nieuwe instapdiesel XF

Redactie Baaz
Jaguar start deze maand met de productie van een nieuwe dieselversie van de XF. Het gaat hier om een geknepen versie van de 3-literzescilinderwagen die vorig jaar gentroduceerd werd.

De specificaties zijn niet verkeerd: 210 paardenkrachten en een indrukwekkende 450 Nm-koppel. Extra betalen voor een automaat zit er niet in, want alle versies van de XF worden standaard geleverd met een automatische zesversnellingenbak.

Standaarduitrusting

De nieuwe diesel-XF kost bijna 63.000 euro. De standaarduitrusting bevat onder meer een klimaatbeheersysteem, parkeersensoren, cd-wisselaar, leren bekleding en led-achterlichten. De 1820 kilo zware sedan scoort een C-label, een fraai 'groen-gehalte' dus.

Heb je nog 8800 euro over, dan kun je de wagen upgraden met extra luxe, zoals sleutelloze sloten, een navigatiesysteem, 18-inchvelgen en een fraaier interieur.

Benzine

De benzinevariant van de luxe 'Jag' begint bij bijna 65.000 euro en heeft een E-label. Met 238 paardenkrachten en 293 Nm schiet je binnen 8,3 seconden naar de 100. De fabrikant zegt dat je gebruik gemiddeld 10,5 liter per 100 kilometer zal zijn.

Groene diesel met R-karakter

De Jaguar XF wordt nu ook geleverd in de speciale Performance Edition op basis van de 3.0 V6 Diesel S. De prijs van dit model bedraag bijna 85.000 euro. Maar je moet er snel bij zijn, want er worden slechts 40 exemplaren voor de Nederlandse markt gemaakt.

Bron: Jaguar.nl

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie