Nieuwe HTC Tattoo ook met Android

Nieuwe HTC Tattoo ook met Android

Redactie Baaz
HTC introduceert de HTC Tattoo: een smartphone op het Android-platform die personaliseren van de telefoon voor iedereen gemakkelijk moet maken.

De HTC Tattoo biedt de mogelijkheid de hardware, applicaties en inhoud van de telefoon te personaliseren. De fabrikant noemt dit HTC Sense en het bestaat vooral uit een softwareinterface, maar ook uit verwisselbare covers voor de behuizing. De Sense-toevoeging op het besturingssysteem Android pastte de maker al eerder toe op de HTC Hero. Voicemails, e-mails, berichten, foto's, statusupdates worden in één overzicht samengevoegd, waardoor je beter controle hebt over je communicatiekanalen.

HTC integreert bovendien veel Google-diensten op de Tattoo, zoals Maps, Search, Mail en YouTube. Via de Android Market kunnen meer applicaties worden gedownload. De Tattoo heeft een 2,8-inchaanraakscherm en een 3,2-megapixelfotocamera aan boord. Er zit een ingang op voor microSD-geheugenkaarten en voor een 3,5-millimeterkabel van een hoofdtelefoon.

De Tattoo is vanaf begin oktober verkrijgbaar bij onder meer Vodafone en KPN. In combinatie met een abonnement kan dat al gratis. De losse toestelprijs is nog niet bekend.

Specificaties

Afmetingen: 10,6 x 5,5 x 1,4 centimeter
Gewicht: 108 gram
Netwerken: hsdpa/wcdma: 900/2100MHz; quadband gsm/gprs/edge 850/900/1800/1900 MHz
Besturingssysteem: Android
Scherm: 2,8-inchaanraakscherm (tft-lcd met qvga-resolutie)
Camera: 3,2 megapixel
Geheugen: 512 MB romM; 256 MB ram + slot voor microSD-kaart
Communicatie: Bluetooth 2.0 met EDR en A2DP, wifi-802.11b/g, gps
Batterij: 1100mAh Li-ion
Gesprekstijd volgens fabrikant (gsm): tot 6,5 uur
Stand-bytijd volgens fabrikant (gsm): tot 14 dagen
Info: www.htc.com/nl/

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie